Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nektek visszaküldték már a...

Nektek visszaküldték már a felvételi eljárási díj felét? (gyermekvédelmi miatt)

Figyelt kérdés

Tehát azok akik gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, és jelentkeztek felsőoktatásra, elvileg 50%-os kedvezményben részesülnek a díj kapcsán. Ki kellett fizetni a teljes összeget, és állítólag a felét visszaküldni (4500 Forintot). Én vissza is küldtem a nyomtatványt, hogy bankszámlára kérem, de eddig semmi.

Nektek se érkezett meg?

2013. aug. 5. 08:28
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:

Már azt hittem,mi rontottunk el valamit,hogy még nem küldték.Azért ez vicc!Nem azért vagyunk gyermekvédelmisek,mert nem számít 4500 Ft.Nem elég,hogy elő kell finanszírozni másfél hónapot az egyetemre,főiskolára,mire valami pénzhez jut az ember,még azt sem kapjuk meg időben,ami jár.Kapják be odafönt mind!

Egyébként ha ez már önmagában nem számít majd hátrányos helyzetnek,akkor melyik kategória lesz a halmozottan hátrányos helyzet?

2013. szept. 24. 07:49
 22/54 anonim válasza:

Halmozottan hátrányos helyzetű

a) az a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek és nagykorúvá vált gyermek, aki esetében az (1) bekezdés a)-c) pontjaiban meghatározott körülmények közül legalább kettő fennáll, vagyis ezek közül KETTŐ teljesül:

a) a szülő vagy a családbafogadó gyám alacsony iskolai végzettsége, ha a gyermeket együtt nevelő mindkét szülőről, a gyermeket egyedül nevelő szülőről vagy a családbafogadó gyámról - önkéntes nyilatkozata alapján - megállapítható, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénylésekor legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik,

b) a szülő vagy a családbafogadó gyám alacsony foglalkoztatottsága, ha a gyermeket nevelő szülők bármelyikéről vagy a családbafogadó gyámról megállapítható, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénylésekor az Szt. 33. §-a szerinti aktív korúak ellátására jogosult vagy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénylésének időpontját megelőző 16 hónapon belül legalább 12 hónapig álláskeresőként nyilvántartott személy,

c) a gyermek elégtelen lakókörnyezete, illetve lakáskörülményei, ha megállapítható, hogy a gyermek a településre vonatkozó integrált városfejlesztési stratégiában szegregátumnak nyilvánított lakókörnyezetben vagy félkomfortos, komfort nélküli vagy szükséglakásban, illetve olyan lakáskörülmények között él, ahol korlátozottan biztosítottak az egészséges fejlődéséhez szükséges feltételek.

2013. szept. 24. 10:51
 23/54 anonim válasza:

Ejjej! :-) Pár hete - szeptember első napjaiban -, még úgy szólt az érdeklődő levelekre a válasz, hogy "Abban az esetben, ha benyújtotta a visszautaláshoz szükséges bankszámlaszámot vagy postai címét, a kifizetés folyamatban van..."

Ezzel szemben három napja - szeptember vége felé -, már ezt írták:

"A díjak visszautalásának folyamata még nem kezdődött el..."

Akkor most hogy van ez? Folyamatban van vagy el sem kezdődött?

2013. szept. 27. 09:39
 24/54 A kérdező kommentje:

Azért érdekes az egész mert nekem MA ezt írták vissza:

Tisztelt xy!

Ellenőriztem adatait a központi nyilvántartásban. A visszautalás folyamata már elkezdődött, így nincs oka az aggodalomra. Az összeg jóváírásáig még egy kis türelmét kérjük.

Vicc az egész, nem tudom máshogy kommentálni az eseményeket.

2013. szept. 27. 18:30
 25/54 anonim válasza:
Ismét eltelt egy-két hét :-) Esetleg valakinek utaltak már?
2013. okt. 8. 08:43
 26/54 anonim ***** válasza:
Sehol semmi azóta sem.
2013. okt. 8. 10:49
 27/54 A kérdező kommentje:
Nekem sem. Pofátlanság.
2013. okt. 8. 13:53
 28/54 anonim válasza:

Érdekes, mert szeptember 27-én azt írta az egyik hozzászóló, hogy aznap kapta az alábbi e-mailt:

"Ellenőriztem adatait a központi nyilvántartásban. A visszautalás folyamata már elkezdődött, így nincs oka az aggodalomra. Az összeg jóváírásáig még egy kis türelmét kérjük...."

Ezzel szemben ma reggel nekem egy ilyen üzenet érkezett:

"A visszautalással kapcsolatos ügyintézés folyamatban van, de az utalás egyelőre nem kezdődött meg, és annak pontos időpontjáról sajnos nem tudjuk Önt tájékoztatni. További türelmét kérjük!..."

Még annyit, hogy szeptember 4-én is azt írták, hogy az utalás elkezdődött.

Akkor most elkezdődött, leállították, vagy el sem kezdődött, vagy senki nem tud semmit vagy .... a lehetőségek tárháza már-már végtelen. Az biztos, hogy pofátlanság amit csinálnak. De az is az volt, hogy ELŐRE elkérték a pénzt, holott semmit nem szokás előre fizetni.

2013. okt. 9. 08:29
 29/54 anonim ***** válasza:
Hova írtatok? Írnék én is nekik egy szép hangvételű levelet ennek a kérdésnek a linkjével, ha nem zavar senkit, hogy szembesítsem a hazugságaikkal.
2013. okt. 10. 20:21
 30/54 anonim ***** válasza:

nekem is jó lenne egy e-mail cím,mert én sem kaptam meg

amúgy volt valami határidő,amíg vissza kellett küldeni azt a lapot?

2013. okt. 14. 15:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!