Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nektek visszaküldték már a...

Nektek visszaküldték már a felvételi eljárási díj felét? (gyermekvédelmi miatt)

Figyelt kérdés

Tehát azok akik gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, és jelentkeztek felsőoktatásra, elvileg 50%-os kedvezményben részesülnek a díj kapcsán. Ki kellett fizetni a teljes összeget, és állítólag a felét visszaküldni (4500 Forintot). Én vissza is küldtem a nyomtatványt, hogy bankszámlára kérem, de eddig semmi.

Nektek se érkezett meg?

2013. aug. 5. 08:28
1 2 3 4 5 6
 11/54 A kérdező kommentje:

De ezt hogy képzelik? Azt mondták, hogy besorolási döntést követően 30 napon belül visszaküldik. Most nyilván nem váltja meg a világot ez a 4500 Forint, de akkor is kezd idegesítővé válni...

Én küldök nekik egy szép e-mailt.

2013. szept. 5. 13:54
 12/54 A kérdező kommentje:

Ezt küldték válaszként. Kiváncsi leszek.

Tisztelt xxxxxx xxxxx!

Abban az esetben, ha benyújtotta a visszautaláshoz szükséges bankszámlaszámot vagy postai címét, a kifizetés folyamatban van. Szíves türelmét kérjük!

2013. szept. 6. 12:07
 13/54 anonim ***** válasza:
köszi, hogy megosztottad velünk...
2013. szept. 6. 18:10
 14/54 anonim ***** válasza:
Ti már megkaptátok mert én még miindig nem?
2013. szept. 17. 11:07
 15/54 A kérdező kommentje:
Én sem...
2013. szept. 17. 15:28
 16/54 anonim válasza:

Még én sem... Én is írtam, és nekem is ugyanazt a választ küldték, amit egy korábbi hozzászólásban is olvashatunk...

Egyébként ugye tudjátok, hogy 2013.szept.01-től a CSAK rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság már NEM HÁTRÁNYOS HELYZET? Remélem ez miatt nem van a csúszás és huncutkodni sem fognak. Igaz, nem ez lenne az első visszamenőlegesen módosított "bármi"... Reménykedjünk!

2013. szept. 19. 10:14
 17/54 anonim ***** válasza:
Nem lesz hátrányos helyzet? Mert ez miért nem hátrányos helyzet? Ezt hol olvastad? Amúgy meg nem értem, hogy mit kell ezen a pénzen ülni, nekik is sokkal egyszerűbb lenne, ha elküldenék, de biztos már lenyúlták és valahonnan elő kell varázsolni.
2013. szept. 19. 19:04
 18/54 A kérdező kommentje:

Én már nem írok nekik, felesleges, írtam vagy háromszor, mindig hasonló kamu szöveget írtak vissza.

De a "szabályzatban" az van, hogy a besorolási döntést követő 30 nap. Ezek után eléggé megkérdőjelezhető az egész intézmény komolysága... Szégyen.

2013. szept. 19. 21:11
 19/54 anonim ***** válasza:
De ha az ember késik egy napot a csekkel, akkor húú, már kiküldtek 8 másikat, hogy azonnal fizessem be.
2013. szept. 21. 09:53
 20/54 anonim válasza:

"(1) Hátrányos helyzetű az a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek és nagykorúvá vált gyermek, aki esetében az alábbi körülmények közül egy fennáll:

a) a szülő vagy a családbafogadó gyám alacsony iskolai végzettsége, ha a gyermeket együtt nevelő mindkét szülőről, a gyermeket egyedül nevelő szülőről vagy a családbafogadó gyámról - önkéntes nyilatkozata alapján - megállapítható, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénylésekor legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik,

b) a szülő vagy a családbafogadó gyám alacsony foglalkoztatottsága, ha a gyermeket nevelő szülők bármelyikéről vagy a családbafogadó gyámról megállapítható, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénylésekor az Szt. 33. §-a szerinti aktív korúak ellátására jogosult vagy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénylésének időpontját megelőző 16 hónapon belül legalább 12 hónapig álláskeresőként nyilvántartott személy,

c) a gyermek elégtelen lakókörnyezete, illetve lakáskörülményei, ha megállapítható, hogy a gyermek a településre vonatkozó integrált városfejlesztési stratégiában szegregátumnak nyilvánított lakókörnyezetben vagy félkomfortos, komfort nélküli vagy szükséglakásban, illetve olyan lakáskörülmények között él, ahol korlátozottan biztosítottak az egészséges fejlődéséhez szükséges feltételek...."

vagyis: ÖNMAGÁBAN a csak rgyvk-re való jogosultság már nem hátrányos helyzet. (lehet agyalni, hogy nagyjából kik a hátrányos helyzetűek...)

Egyébként innen van:

[link]

2013. szept. 23. 08:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!