Az érettségi valóban egy vicc?
Én csak matekból készültem és mindből 3 lett.
Nekem az bőven elég volt ami órán volt.
Ott kérdezték tételeket meg ismételtünk stb és az elég volt.
Matekból meg nem is volt nagy baj mert ott meg pont olyanokat kaptunk amit nem órán gyakoroltunk hanem én magam itthon. /világéletemben 2-es matekos voltam bár mindenkinek én magyaráztam a matekot, volt aki 11. be írt utolsó órán, hogy ha jó lesz átmegy és 4-esre megírta mikor elmagyaráztam neki és 2-ese is alig volt/
nekem is egy vicc volt. Amit 4 év alatt tanultam az többnyire elég volt rá.
magyar-német úgy lett 90% fölötti, hogy külön az érettségire semmit nem készültem szinte, csak órákon figyeltem az évek alatt.
föci 90% körüli lett, 1 hónapig nézegettem, de azt is csak azért mert abban az évben már nem volt olyan órám
emelt töri is 5ös lett. 1 hónapig nézegettem a füzeteket az írásbelire+ 2 hét szóbeli tételek.
matekot nem tanultam, mert utáltam mégis józan paraszti ésszel meg lett a 4es :)
összességében abból gazdálkodtam amit a 12 év alatti elsajátítottam.
Volt olyan osztálytársam aki fél évet ráfeszült és mégis rosszabb eredményei lettek mint nekem :/ bár ő szerintem a vizsgahelyzetet nem tudta jól kezelni.
Szóval szerintem rohadt könnyű, főleg így egyetemről visszanézve és összevetve most mekkora mennyiséget kell megtanulnom mennyi idő alatt.
Én szinte csak magyar emeltre készültem, az jó lett, 86 %. Matek, töri 2 (mert magas ívből sz*rtam rá + nem is érdekelt és nem is számított bele a továbbtanulásba), angol, francia (emelt) 5, civilizáció 4.
442 pontom lett, felvettek állami helyre. Ha az utolsó 2 évet komolyan veszed, akkor jó jegyeket sikerül produkálnod. Nem tanulással is meg lehet csinálni, csak gyengére.
Nekem az átlagom minden éven 3,8 és 4,0 között volt, érettségire 1 percet nem tanultam, mégis 4,6 lett az átlagom 3 db ötössel és 2 db négyessel....hogy a kérdésedre válaszoljak: igen az érettségi valóban egy vicc.
Viszont ha nagyon jó százalékokat szeretnél, akkor azért tanulj becsülettel, de hidd el nulla tanulással a 4-es jegyek is megszerezhetők, az ötös jegyek már kevésbé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!