Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan szólítsam meg a tanárom...

Hogyan szólítsam meg a tanáromat e-mailben?

Figyelt kérdés

Egy férfi tanáromról van szó aki segít nekem egy házidolgozatban és többször is váltok vele emailt emiatt. Eddig a "tisztelt" szóval kezdtem emailjeimet. De az már olyan erőltetett. Első pár levélben Ő úgy kezdte "kedves XY" az utolsókban már, hogy "tisztelt".

Szóval értitek, kicsit kínos... Egy pár példát tudnátok nekem írni!? köszi:))

2009. okt. 22. 15:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
jó egyetemenm tényleg tisztelt, csak furcsa volt h miért csodálkozol, hogy ő is így szólít meg :)
2009. okt. 22. 15:37
 12/19 anonim ***** válasza:
54%

Tisztelt Tanárúr! Jó Napot Tanárúr!

S ha már leveleztek egy ideje és közvetlenebb a viszony, jöhet a Kedves Tanárúr!

A lényeg, hogy MINDIG írj megszólítást, mert csak úgy folytatni csak a haverokkal szokás... ő meg ugye, nem ez a kategória.

2009. okt. 22. 15:40
 13/19 anonim ***** válasza:
Nekem is Tisztel Tanár úr volt, de a vége felé már elég közvetlen lett a viszonyunk (nagyon aranyos tanár volt) és Kedves Tanár úr lett később :)
2009. okt. 22. 15:44
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"Jó napot Tanár Úr!"

ez akkora tuskóság mint a ház. ilyet megszólításba eleve nem írnunk, de hogy még így is írjuk... Jó napot KÍVÁNOK!

amúgy Tisztelt és kész... amíg fel nem ajánlja, hogy tegeződjetek, ez így megy. akkor lehet Kedves János!, de a pl Szia János! még így is tahóság, mert nem a haverod. Ja és még valami: a végére nem Üdvözlettel: XY, hanem Tisztelettel: XY.

2009. okt. 22. 15:52
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
A jó napot Tanár úr valóban nem szerencsés! (nem tuskóság, de valahol leírja a jellemed) :)
2009. okt. 22. 15:53
 16/19 anonim válasza:
Szerintem a hogy vagy szevasz a legjobb... dehogy is!!! Amiatt meg ne aggódj, hogy minden alkalommal le kell írnod, hogy tisztelt. A köszönömöt is napjában többször elmondjuk még sem unalmas vagy idegesítő. :) :)
2009. okt. 22. 16:42
 17/19 anonim válasza:

A legjobb válasz!

Szevasz öcskös! Hogy ityeg a fityeg?? HE??? :D:D

Egyértelmű, hogy ha olyan tanárral kerülünk szembe vagy embertárssal akit még ha ismerünk akkor már régóta akkor is jobb megszólítás a "Tisztelt" mint mondjuk Kedves. mivel férfiról van szó így jobb a "Tisztelt" szót használni! A nőknél használjuk általában a "Kedves" szót!

Kedves Tanárnő! ; Tisztelt Tanár Úr! Persze tisztelni lehet a nőket is, de szerintem a "Kedves" szó az azért kicsit közvetettebb és udvariasabb! A férfiaknak nem nagyon tudnám azt mondani, hogy "Kedves" ő nekik inkább "Tisztelt"! Röviden és tömören szerintem ennyi!

2009. okt. 22. 18:30
 18/19 anonim ***** válasza:
Én mindig úgy kezdem, h Üdvözlöm Tanár Úr! És utána jön a sallang h ez vagyok, meg az és itt a házim, meg olvassa el, meg ... !
2009. okt. 23. 17:27
 19/19 anonim ***** válasza:
Egy nagyon hasznos link a Károli-egyetem honlapjáról: [link] -- itt mindent megtalálsz!
2014. jún. 14. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!