Hogyan szólítsam meg a tanáromat e-mailben?
Egy férfi tanáromról van szó aki segít nekem egy házidolgozatban és többször is váltok vele emailt emiatt. Eddig a "tisztelt" szóval kezdtem emailjeimet. De az már olyan erőltetett. Első pár levélben Ő úgy kezdte "kedves XY" az utolsókban már, hogy "tisztelt".
Szóval értitek, kicsit kínos... Egy pár példát tudnátok nekem írni!? köszi:))
Pl: Miklós Tanárúr!
Egyszerűen csak ennyi!Ne cifrázd, akkor nem kerülsz kellemetlen helyzetbe!
Ha nem sokkal a legutolsó email után válaszolsz neki, pl. 1-2 nappal, akkor szerintem nem olyan fontos megszólítani megint, csak megköszönöd az előbbi emialre a választ és folytatod a leveled az új kérdéssel.
De ha ennyire fontos, írd neki, hogy Jó napot Tanárúr!
Néha elképedünk milyen megszólításokat írnak a hallgatók. (Pl. Helló:))
Tisztelt Tanár Úr! Ez a normális.
Tisztelt Tanár Úr/Nő!
akárhány éves, így kell! én még a velem egykorú PhD hallgatókat is így szólitom meg, ez így korrekt. amíg fel nem ajánlja a tegeződést, vagy nem kéri külön, hogy ne tiszteltezd, addig így kell írni. Még a 28. levélváltásnél is!
Köszi a gyors és sok választ!
Nos a "Kedves" -en már én is gondolkodtam, de:
Igen én is hallgató vagyok, és egy fősulis Dr. titulusú, "nagyon nagy ész" tanárommal írkálok:) Ennél nehezebb helyzetbe már nem is lehetnék xD
annó valami vicceskedvű válaszoló erre a kérdésre ezt írta:
"Tanárnő Kezsit-Lábát csókolom!" :D
amúgy simán "Tisztelt Tanár úr!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!