Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan szólítsam meg a tanárom...

Hogyan szólítsam meg a tanáromat e-mailben?

Figyelt kérdés

Egy férfi tanáromról van szó aki segít nekem egy házidolgozatban és többször is váltok vele emailt emiatt. Eddig a "tisztelt" szóval kezdtem emailjeimet. De az már olyan erőltetett. Első pár levélben Ő úgy kezdte "kedves XY" az utolsókban már, hogy "tisztelt".

Szóval értitek, kicsit kínos... Egy pár példát tudnátok nekem írni!? köszi:))

2009. okt. 22. 15:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
68%

Pl: Miklós Tanárúr!

Egyszerűen csak ennyi!Ne cifrázd, akkor nem kerülsz kellemetlen helyzetbe!

2009. okt. 22. 15:20
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
én azt szoktam h tisztelt...gimiben pláne azt irnám...akmit is ir ...max az h kedves tanárúr...de nekem az már túl közvetlen lenne..de nem tudom milyen situlus a tanárod..kzvtlen-e vagy szigorú, hány éves...
2009. okt. 22. 15:22
 3/19 anonim ***** válasza:
64%

Ha nem sokkal a legutolsó email után válaszolsz neki, pl. 1-2 nappal, akkor szerintem nem olyan fontos megszólítani megint, csak megköszönöd az előbbi emialre a választ és folytatod a leveled az új kérdéssel.

De ha ennyire fontos, írd neki, hogy Jó napot Tanárúr!

2009. okt. 22. 15:22
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Néha elképedünk milyen megszólításokat írnak a hallgatók. (Pl. Helló:))

Tisztelt Tanár Úr! Ez a normális.

2009. okt. 22. 15:23
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Tanár úr, vagy Tisztel Tanár úr (szerintem ezek elfogadhatók, és udvariasak)
2009. okt. 22. 15:25
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
öö.. Tisztelt Tanár úr akart lenni :)
2009. okt. 22. 15:25
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelt Tanár Úr/Nő!

akárhány éves, így kell! én még a velem egykorú PhD hallgatókat is így szólitom meg, ez így korrekt. amíg fel nem ajánlja a tegeződést, vagy nem kéri külön, hogy ne tiszteltezd, addig így kell írni. Még a 28. levélváltásnél is!

2009. okt. 22. 15:27
 8/19 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors és sok választ!

Nos a "Kedves" -en már én is gondolkodtam, de:

Igen én is hallgató vagyok, és egy fősulis Dr. titulusú, "nagyon nagy ész" tanárommal írkálok:) Ennél nehezebb helyzetbe már nem is lehetnék xD

2009. okt. 22. 15:29
 9/19 A kérdező kommentje:
Jah igen lemaradt: tehát akkor az ajánlataitok alapján tényleg az a legjobb, ha a "Tisztelt" szónál maradok.
2009. okt. 22. 15:30
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

annó valami vicceskedvű válaszoló erre a kérdésre ezt írta:

"Tanárnő Kezsit-Lábát csókolom!" :D

amúgy simán "Tisztelt Tanár úr!"

2009. okt. 22. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!