Miért olyan szokatlan, hogy 6 tárgyból érettségiztem? Ilyen nagy ritkaságszámba menne az, hogy valaki több, mint 5 tárgyból érettségizik?
Idén érettségiztem le, de a földrajz mellé még letettem az informatikát is, hogy több pontszámom legyen, ahova be akarok jutni. Ahova be akarok jutni ott két érettségi tárgyat vesznek figyelembe a pontszámításnál. S ahova be akarok jutni ott még elfogadják az angolt is, de azt eleve tudtam, hogy angol érettségin számomra nem megfelelő százalékot kapok. Ezért tettem le még az informatikát is a földrajz mellé. Mindkettő ötös lett, szóval jól jártam vele, hogy 2 tantárgyat választottam. + még az ECDL vizsgát is igényelhetem az informatikának hála (hátha jó lesz valamire az ECDL-vizsga, bár kétlem, hogy hasznát venném :D).
Nos, a lényeg, hogy a továbbtanulás céljából 5 helyett 6 tantárgyból érettségiztem. A volt osztálytársaim folyton furcsállták, hogy minek érettségizek 6 tantárgyból, annak ellenére, hogy próbáltam nekik elmagyarázni. Szerintetek mitől lehet ennyire furcsa, hogy valaki 6 tantárgyból érettségizik? Mi ebben olyan különös/extra? Csak én vagyok ilyen, hogy ez számomra nem furcsa?
Most komolyan erről vitatkozunk ki hányból érettségizett? Nem mindegy? Mindenki annyiból érettségizett amennyiből akar vagy amennyi szükséges neki a továbbtanuláshoz. Lehet, hogy aki 5-ből érettségizett sokkal jobb lesz az egyetemen, mint aki esetleg többől.
És egyébként is egyetemre sokkal könnyebb bejutni, mint bentmaradni, bár annyi lenne a követelmény egy vizsgán mint az érettségin volt.
mindenki abból érettségizik, amiből akar! tök jó, hogy ilyen rugalmas a rendszer, hogy még válogatni is lehet.
szeretem amikor egyetemisták okítanak arról, hogy az egyetem mennyivel nehezebb a gimnáziumnál. ne mondd már! tényleg? nem gondoltam volna álmomban sem. hát most jól kiábrándítottál, mert azt hittem, hogy általános iskolás anyag lesz. egyébként nem mindenhol, pl. kommédián sokkal nehezebb bekerülni, mínt színjelesre elvégezni. :D persze az annyit is ér.
És most már megint miért is kellett lepontozni?
Barmok!
Szia!
Szerintem nem olyan szokatlan, bár rám is úgy néztek, mint egy földönkívülire, mikor érettségiztem. 6 tárgyam volt (magyar, matek, töri, angol, német, infó) ráadásul a két nyelvet emelten vállaltam be, hogy legyen nyelvvizsgám. Ez kellett a felvételimhez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!