Miért olyan szokatlan, hogy 6 tárgyból érettségiztem? Ilyen nagy ritkaságszámba menne az, hogy valaki több, mint 5 tárgyból érettségizik?
Idén érettségiztem le, de a földrajz mellé még letettem az informatikát is, hogy több pontszámom legyen, ahova be akarok jutni. Ahova be akarok jutni ott két érettségi tárgyat vesznek figyelembe a pontszámításnál. S ahova be akarok jutni ott még elfogadják az angolt is, de azt eleve tudtam, hogy angol érettségin számomra nem megfelelő százalékot kapok. Ezért tettem le még az informatikát is a földrajz mellé. Mindkettő ötös lett, szóval jól jártam vele, hogy 2 tantárgyat választottam. + még az ECDL vizsgát is igényelhetem az informatikának hála (hátha jó lesz valamire az ECDL-vizsga, bár kétlem, hogy hasznát venném :D).
Nos, a lényeg, hogy a továbbtanulás céljából 5 helyett 6 tantárgyból érettségiztem. A volt osztálytársaim folyton furcsállták, hogy minek érettségizek 6 tantárgyból, annak ellenére, hogy próbáltam nekik elmagyarázni. Szerintetek mitől lehet ennyire furcsa, hogy valaki 6 tantárgyból érettségizik? Mi ebben olyan különös/extra? Csak én vagyok ilyen, hogy ez számomra nem furcsa?
Haggyad már magad...minek akadsz fel ilyen miatt?!
Az ECDL-nek meg hasznát tudod venni.
Nem vagyok ezen annyira fennakadva, csak furdal a kíváncsiság, hogy a többiek miért voltak ezen annyira fennakadva. :-) :D Mindegy. :D
Amúgy a középszintű informatika érettségi tényleg szánalmasan könnyű volt, talán emelt szinten kellett volna letenni. Programozni úgyis kellően megtanultunk (a fájlkezeléstől elkezdve elég sok mindent megtaníttattak nekünk), a szövegszerkesztést, az adatbáziskezelést, a táblázatkezelést, a weblapszerkesztést és a prezentációkészítést is rendesen átvetették velünk. Csak a szóbeli miatt nem vállaltam be, elméletben nem vagyok a topon. :D
Egyáltalán nem szokatlan.
Ennélfogva a "Miért ilyen szokatlan" kérdésre fölösleges válaszolni.
Nem értem, mi a szokatlan benne, de most azt akartad hallani, hogy valami zseni vagy, vagy mi?
Ha mindent külön számolunk, akkor én meg 7 tárgyból érettségiztem anno, még a "régi" rendszerben (2004-ben):
- magyar irodalom
- magyar nyelvtan
- német irodalom
- német nyelvtan (nem idegen-, hanem nemzetiségi nyelvként, pont úgy, mint magyarból)
- történelem németül
- közgazdaságtan
- matematika.
Nem tudom, te hogy számoltad, hogy hat jött ki neked, de nem vagyok biztos benne, hogy az irodalmat és nyelvtant külön kell-e venni egyáltalán...
Eleve ha valaki orvosnak, fogorvosnak vagy gyógyszerésznek tanul, kötelező a 6, amiből 2 emelt, de biztos van más ilyen szak is.
6:
Nem, a nyelvtan és az irodalom az egy, te 5-ből érettségiztél.
Miért akarnám azt hallani, hogy valami zseni vagyok? Nem ez a célom vele, csak a volt osztálytársaimat néha nehezen értem meg. Egyszerűen ennyi az egész, nem kell valami mögöttes dolgokat mindig belemesélni egy-egy kérdésbe.
Ilyen alapon, akkor kérdem én: Te az akartad hallani tőlem, hogy én azért tettem fel ezt a kérdést, hogy zseninek tituláltassam magam?
Mellesleg honnan jött ez a hülyeség? Nem vagyok az a nagyképű fajta, pont fordítva: tisztára hülyének tartom magam mindenhez. :-) :-D Szóval ennyit erről.
6-os vagyok.
És akkor most ezért miért is kellett lepontozni?
Odaírtam, hogy nem vagyok biztos benne, külön kell-e számolni... Basszus, tévedni se lehet!?
A Kérdező meg igenis nagyképűnek tűnt a kérdésével, nincs mit tenni, ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!