Tényleg ennyire nagyképűek itt a Gyk-n egyesek? :D
(remélem végig olvasod bárki is vagy)Szal az a helyzet, hogy valaki megkérdezte nem rég, hogy 300 pontal belehet e jutni valahova.... és többen vérszemet kaptak, hogy hát úristen 300 pont az kevés, ha nem tudtad ennyire teljesíteni az érettségit akkor ne is menj tovább stb
vagy az én 400 pontot szereztem és nem is volt nehéz mondatok... :D
Tudom, hogy ez többeknek az önérzetét sérteni fogja, de szegény srácot úgy leoltottátok többen, hogy kénytelen vagyok helyretenni pár dolgot a fejetekben :)
Bármennyire is azt hiszitek, hogy nagyon ügyesek vagytok, mert 400 pontot értetek el, ***ára ****arja mindenki... engedjétek meg, hogy megmagyarázzam egy példával szemléltetve... adott egy srác 300 ponttal aki középszinten érettségizett( megsúgom, hogy 4-es 5-ösre
és így van 310 pontja a Corvinus szakjaira ,de van ahol 275 és van egy srác aki 3 tantárgyból rakott emeltet és van 470 pontja... (ez egy megtörtént esemény) a 310 pontos srácot felvették a Corvinusra kert és tájépítészet szakra... a másik pedig közgazdásznak tanult.. 1 év elteltével a 470 pontos diák feladta... kibukott, azt mondta nem megy abba hagyja.. a 300 pontos diák küzdött..
igaz vérrel és verejtékkel küzdötte végig magát az egyetemi éveken, de megcsinálta... ebből az a tanulság, hogy különbség van aközött amit mondasz és amit teszel
tehát, tök mind1, hogy ti mit mondotok.. nem vagytok médiumok, nem látjátok előre senkinek a sorsát és nem állapíthatjátok meg azt valakiről aki kevesebb pontot szerzett mint ti, hogy már eleve esélytelenként indul és inkább ne is kezdjen bele... ez egy rohadtul gyáva és féreg kijelentés ami azt tükrözi, hogy manapság már nem erény valamiért megküzdeni... még akkor is , ha valamiben gyengébb vagy mint a többiek... elárulom srácok.. azokból lesznek a legjobbak akik megküzdenek minden egyes lépésért és lefogadom, hogy ez a srác 3szor olyan keményen fog tanulni mint egyesek, mert ismerem személyesen... és leszarom, hogy, ha nem értetek velem egyet :) csak szerettem volna ezt kiírni magamból... köszi a figyelmet
13-as.Igazad van,de az okj szakokkal nem megy az ember semmire.Tapasztalat!
Sajnos okj szintű vagy érettségit,8 általánost megkövetelő munkák vannak kiosztva diplomásoknak.Ez a gond.De a nagyobb gond,hogy az egész felsőokatatás és lassan a középiskolai oktatás is szánalmas és siralmas.Főiskolán pl. nálunk kb. a három negyed tanító nem tanár,hanem valami mérnök vagy közgés vagy annya tudja mi és beül röpke 2 órára prezentálni a gyökérségét vagy ledarálja az anyagot és usgyi,irány a next place vagy várja a biznisz.
"Corvinus.Csak egy rövidítés van rá:LOL!
Az vicces,hogy ott vérrel,verejtékkel kell küzdeni :D.Vagyis egyeseknek lehet.Őket sajnálom.Belőlük a büdös életbe nem lesz értelmiség."
Megmondom neked eléggé kinevettelek. Had ne soroljam hány ismerősöm jár oda NORMÁLIS szakokra (gazdinfo, alkalmazott közgazd., pü.sz.) és hajtanak mint állat, eredmény: gazdinfosnak 1év után 150nettós gyakornoki állás, püsz-esnek fél év portugál fél év holland msc valamint előtte szintén 100+ nettó gyakornokság, másik püsz-es most kapott bankba elemzői gyakornok munkát szintén msc alatt 200nettó, hogy a heller kollégium több milliós költségvetését ne is említsem... csak nevetni tudok azokon akik nem becsülik a corvinus nagyságát, annyi lehetőség van ott ha jó vagy...
Na jó, szerintem a sértegetést nem kell elkezdeni.
Kérdező, te kérdeztél, mi válaszoltunk. Egyébként nem értem, hogy a majd 70 éves nagynénéd hogy jön ide. Abban az időben az egész képzés más volt, az érettségi vizsga is keményebb volt. Én azt, hogy a 3-as érettségit matekból egy függvénytáblázattal a kezedben simán megtudod írni, a mai érettségire értettem, nem a bolognai rendszer előtti időszakra. Én úgy írtam ötöst matekból, hogy egy szót nem tanultam rá külön, csak volt egy jó matektanárom, meg az utolsó évben már nem lógtam el a matekot, bejártam órákra.
És ezt nem nagyképűségből írtam, mert soha nem voltam ász matekból, én is csodálkoztam, hogy ötös lett.
Azt egyébként elfelejtettem írni az előző hozzászólássomban, hogy nem csak azok lehetnek nagyképűek, akiket sok ponttal nehéz szakokra vesznek fel. Sőt!
Múltkor beszélgettem egy volt osztálytársammal, aki BGF-KVIK-re jár, költségtérítés képzésre vették fel. Én orvosira járok. Elkezdte flegmán mondani, hogy milyen kemény a szak, meg hogy ő megtanult deriválni(!!44négy), és ilyen meg olyan dolgokban veszt részt az a tanulmányokon kívül, és hogy most TDK-zni is elkezdett stb. Mindezt meglehetősen lesajnálóan és nagyképűen közölte, azután, hogy mondtam, én örülök, ha az első két évet végigcsinálom lehetőleg minél jobb szigorlati eredményekkel. És ez nem az egyetlen eset volt.
Múltkor egy társaságban két pedagógia szakos hallgató azon röhögött, hogy mit vannak úgy oda az orvosival, az orvostanhallgatók többsége stréber okostojás, csak be kell magolni az anatómiaatlaszt, oszt kész.
13-as voltam
Bocs, félreértelmeztem a mondandódat. Én nem tudom, mi volt a valószínűségszámítással x évvel ezelőtt, de nehogy már azt mondd, hogy az nehéz! Egy függvénytáblázattal a kezedben a legkönnyebb feladatok közé tartozik, sokszor számolni sem kell, csak pár percig gondolkozni. Nálunk (pedig nem zseniképzőbe jártam) érettségin a valószínűség számításos példákat még az is meg tudta oldani, aki csak 50-60%-ot írt.
Na ezt mondtam. Le lehet szavazni, de akkor is tartom, hogy ha például valaki érettségin egy valószínűségszámításos feladatot (még ha nem is max. pontosra) nem tud megoldani, akkor az mit akar egyetemen?
Azt,hogy LOL a vérrel,verejtékkel szövegre értettem,sajnos ez a felsőoktatásban mindenkinek a saját szaka nehéz,de én ezeket az embereket csak lesajnálom.Aki meg szenved az ilyenen,azt meg tényleg sajnálom,mert nem vagyumkl egyforma képességűek.Sajnos a valóságban a legtehetségesebbek érvényesülnek vagy a legbefolyásosabbak.Legális úton persze.
Lehet valaki sikeres(pl. Dopman),bár nekem elég vicc a pali,ettől függetlenül az értékteremtő embereket becsülöm inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!