Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire nagyképűek...

Tényleg ennyire nagyképűek itt a Gyk-n egyesek? :D

Figyelt kérdés

(remélem végig olvasod bárki is vagy)Szal az a helyzet, hogy valaki megkérdezte nem rég, hogy 300 pontal belehet e jutni valahova.... és többen vérszemet kaptak, hogy hát úristen 300 pont az kevés, ha nem tudtad ennyire teljesíteni az érettségit akkor ne is menj tovább stb

vagy az én 400 pontot szereztem és nem is volt nehéz mondatok... :D

Tudom, hogy ez többeknek az önérzetét sérteni fogja, de szegény srácot úgy leoltottátok többen, hogy kénytelen vagyok helyretenni pár dolgot a fejetekben :)

Bármennyire is azt hiszitek, hogy nagyon ügyesek vagytok, mert 400 pontot értetek el, ***ára ****arja mindenki... engedjétek meg, hogy megmagyarázzam egy példával szemléltetve... adott egy srác 300 ponttal aki középszinten érettségizett( megsúgom, hogy 4-es 5-ösre

és így van 310 pontja a Corvinus szakjaira ,de van ahol 275 és van egy srác aki 3 tantárgyból rakott emeltet és van 470 pontja... (ez egy megtörtént esemény) a 310 pontos srácot felvették a Corvinusra kert és tájépítészet szakra... a másik pedig közgazdásznak tanult.. 1 év elteltével a 470 pontos diák feladta... kibukott, azt mondta nem megy abba hagyja.. a 300 pontos diák küzdött..

igaz vérrel és verejtékkel küzdötte végig magát az egyetemi éveken, de megcsinálta... ebből az a tanulság, hogy különbség van aközött amit mondasz és amit teszel

tehát, tök mind1, hogy ti mit mondotok.. nem vagytok médiumok, nem látjátok előre senkinek a sorsát és nem állapíthatjátok meg azt valakiről aki kevesebb pontot szerzett mint ti, hogy már eleve esélytelenként indul és inkább ne is kezdjen bele... ez egy rohadtul gyáva és féreg kijelentés ami azt tükrözi, hogy manapság már nem erény valamiért megküzdeni... még akkor is , ha valamiben gyengébb vagy mint a többiek... elárulom srácok.. azokból lesznek a legjobbak akik megküzdenek minden egyes lépésért és lefogadom, hogy ez a srác 3szor olyan keményen fog tanulni mint egyesek, mert ismerem személyesen... és leszarom, hogy, ha nem értetek velem egyet :) csak szerettem volna ezt kiírni magamból... köszi a figyelmet

2013. júl. 19. 14:49
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Én egy tök átlagos tanuló voltam, négyes lettem. Töri érettségimet szúrtam el nagyon, de hála az égnek sehova nem kellett.. Az érettségim is 68%-osok lettek (kivéve a töri)...

280 pontom lett, 2010ben volt a brutális pontemelés, nem jutottam óvónői szakra, mert semmilyen pluszpontom nem volt

se nyelvvizsga, se okj, se hátrányos helyzetűpapír, S-E-M-M-I

anno ez nekem olyan megalázó volt, mert az osztályomból majd mindenki kivétel nélkül tovább ment. Ki fizetősen, ki államilag támogatottan..

Nekem még arra sem volt pénzem, hogy a fizetőset bevállaljam.

Diákhitelt meg eszemben nem volt felvennem.

Mára van egy felsőfokú német nyelvvizsgám, és amúgy nem élek Mo-on....

2013. júl. 19. 16:15
 12/30 A kérdező kommentje:
Én csak azt mondom, hogy ha így lehet többletpontokhoz jutni és higgyétek el, hogy sokan jutnak így pontokhoz és rendelkeznek 400 fölötti eredménnyel, teljesen fölösleges azt az embert leszólni akinek mondjuk csak 314 pontja van egyébként meg szerintem teljesen érdektelen ez a pont szarság miután bejutott valaki...
2013. júl. 19. 16:29
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Na, érdekes evolúciós folyamat ment itt végbe. Onnan, hogy nem kell leszólni azt, akinek csak 300 pontja van lassan kilyukadtunk oda, hogy akinek sok pontja van, az csak az érdemtelenül kapott többletpontoknak köszönheti ezt.

Nadena... Az egészhez képest jóval kevesebben vannak azok, akik például hátrányos helyzet miatt többletpontokat kapnak. Azoktól meg, akik sportolói teljesítmény miatt kapnak pontot, hát én egyáltalán nem irigylem. A verseny szinten sportolókat minden normális országban támogatják, lásd sportösztöndíj.

Én ismerek olyan egyetemistát, aki nappali tagozatos képzés mellett versenyszinten sportol. Hidd el, nem irigyelnéd. És még csak nem is büfészakra jár a srác...

Mindazonáltal egyetértek abban, hogy a 40 pont az rengeteg. Az majdnem felér egy emelt szintű érettségivel, és ez nagyon nem igazságos.

Viszont, az eredeti kérdésedre rátérve. Valóban nem szép dolog így nekiesni valakinek, akit nem is ismerünk, meg úgy egyáltalán sem. De nem értek egyet veled.

Például egy kertépítő mérnök a képzés végén kap egy diplomát, amellyel jó eséllyel sehol nem fog tudni elhelyezkedni,a legrosszabb választás a mérnöki szakok között (és az egyik legalacsonyabb pontszámú is köztük). Ja, és ugye tegyük hozzá, hogy az állam, tehát az adófizetők fizetik a tandíját.

Nem jó befektetés sem a hallgatónak, sem az államnak. Akkor mi értelme van? És rengeteg ilyen képzés van.

Lehet, hogy durván hangzik, le is lehet pontozni, de a gyenge képességűek ne menjenek egyetemre.

A jelenlegi középszintű érettségi Magyarországon nulla. Egy 3-as matek annyit jelent, hogy nem vagy fogyatékos. A történelem 4-es azt jelenti, hogy tudod használni a történelem atlaszt.

Szóval igenis azt mondom, hogy aki nem képes legalább 350 pontot összeszedni, az ne menjen egyetemre. Szívem szerint 380-at írtam volna, de szerintem már így is kiverem egyeseknél a biztosítékot.

De akkor sincs értelme annak, hogy boldog-boldogtalan egyetemre megy, aztán meg nem tud mit kezdeni a diplomájával. Időpocsékolás és pénzpazarlás. Inkább a szakképzést kellene fellendíteni, meg valahogy kiverni a fiatalok fejéből, azt az asszociációt, hogy a szakmunkás az egyet jelent egy büdös, alkoholista csövessel. Van egy rakás munkanélküli diplomásunk, de lassan nem lesz víz- meg fűtésszerelő. Röhej...

20/L

2013. júl. 19. 18:07
 14/30 anonim ***** válasza:
50%
Még jó hogy le van szólva. Gondold már el a dolgokat. Valaki küzd a 420-460 pontokért, hogy bejusson orvosira, gyógyszerészre, pszichológiára, jogra stb.stb. más meg az egészet le sem sz.rja, mert tudja, hogy bent van. Volt osztálytársaim esete: Volt pár tanuló, aki mérnöknek készül. Ha már meghallom a mérnök szót, egyenesen rosszul leszek. Az emberek mindig úgy dicsőítik a mérnököket, mert ők annyit tanulnak. Na álljon meg a menet! Bejutáshoz mennyi is a ponthtár? Csoda, ha 300 fölé megy. Írtak egy 70%-os közép matekot, 50%-os fizika középpel és nesze bent is vannak. Hol teheti meg ezt egy orvosira készülő? Vagy egy államilag támogatott közgdásznak, jogásznak készülő? És az eredmény mindig az, hogy a mérnököknek a legnagyobb a pofája A SEMMIRE.
2013. júl. 19. 18:44
 15/30 anonim ***** válasza:

Miért, utolsó, te talán pont annak készülsz? :D Nem bántásból, csak kíváncsi vagyok.

Szerintem elsősorban az ilyen szakmák oktatási rendszerén kéne változtatni, mert az borzalmas.

2013. júl. 19. 18:44
 16/30 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti... tévedsz... nagynéném aki majdnem 70 éves Corvinusra járt pontosabban akkor még Marx-ra közgazdász szakra, akkoriban még a valszeg számítás egyetemi tananyag volt és most középszintű, szal eléggé BULLSHIT amit itt mondani akarsz, hogy egy 3as matekkal épp hogy nem vagy fogyatékos :)
2013. júl. 19. 19:03
 17/30 A kérdező kommentje:
Bocsi utolsó előtti, előttinek szólt:D
2013. júl. 19. 19:04
 18/30 anonim ***** válasza:
#14 teljesen egyetértek veled.
2013. júl. 19. 19:13
 19/30 anonim ***** válasza:

Corvinus.Csak egy rövidítés van rá:LOL!

Az vicces,hogy ott vérrel,verejtékkel kell küzdeni :D.Vagyis egyeseknek lehet.Őket sajnálom.Belőlük a büdös életbe nem lesz értelmiség.Amúgyis a sznobok iskolája(tisztelet a kivételnek,de a valóságot ez fedi le).Sajnos mindenki a könnyebb utat választja.Még véletlenül se kelljen beleszakadni a tanulásba,de a lóvé...az persze kéne!!Meg az is,hogy oszthassa az észt!:D.Egyébként tejesen egyet tudokk érteni,hogy jöhetsz te a gdf-ről,dunaújvárosból,a bme magasztos iskolájából vagy a corvinusról,mindenki le fogja nagy ívben f0sni a diplomádat,ha nem tudod bizonyítani,hogy érsz is valamit az életben.Igen,csókosoknak,meg sógorokkal bekerülni mulihoz nem nehéz,meg anyuciapuci cégét tovább(csődbe ?)vinni.Sokan azt se tudják mi az,hogy alsó beosztás vagy pozíció.Na azok az emberek soha nem lesznek jó vezetők.Nekem a kedvencem a vitézy Közlekedési Központ.Na ilyen emberekkel van tele sok cég és ez kiveri a biztiosítékot...

2013. júl. 19. 19:19
 20/30 A kérdező kommentje:
Utolsó :D te aztán egy rohadt nagy értelmiség vagy :D látszik a kommenteden ,büszke lehetsz magadra... bárbiztos az is vagy :D .. és milyen furcsa,hogy miközben magadat értelmiségnek tartod és azt hiszed, hogy ahoz,hogy érj valamit egy diploma a corvinuson kevés.. ebből látszik mennyire primitív vagy :D
2013. júl. 19. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!