Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Akik egyetemre/főiskolára...

Akik egyetemre/főiskolára járnak miből élnek meg?

Figyelt kérdés
Ha pl nem kaptok árvasági támogatást akkor dolgoztok?
2013. júl. 12. 12:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Előző: igen, sokan keresnek munkád mérnöki diplomával is, de még többen más diplomával. Remélem érted a lényegét (a fent említett diplomákkal nagyobb eséllyel találsz munkát a szakmádban, akár itt Magyarországon is).
2013. júl. 13. 18:06
 12/16 anonim válasza:

Félre értettél.

Első felvonásban nem azt írtam, hogy semmit sem ér a diploma, hanem azt, hogy, ha még a minimális anyagi háttér sincsen meg akkor nem érdemes hitelbe verned magad a diploma miatt. Azért, mert a magyar politika/oktatási rendszer kilátástalan és hosszútávra nem lehet tervezni.

Második felvonásban pedig a külföldi helyzetet vettem figyelembe. Azért a villamosmérnököt írtam, mert konkrétan 2 ismerősöm is van aki külföldre ment. Az egyikük 3-4 hónap alatt talált munkát, a másik ismerősöm pedig először felszolgáló volt, majd egy irodai munkát szerzet egy multi cégnél és utána a cégen belül jelentkezett mérnöknek (irodai munkát kb. 4-5 hónap után talált és kb. 1 év munka után átvették mérnöknek). Mind ketten rendelkeztek már 2-3 éves itthoni tapasztalattal.

2013. júl. 13. 20:08
 13/16 anonim ***** válasza:

Szerintem ha egy valamire való diplomáról van szó, akkor megéri az embernek hitelbe vernie magát, ha végképp nincs más megoldás. Nyilván ha tandíjat is fizetni kell + megélhetést, akkor annyira nem mókás a dolog, de szerintem nem is létezik olyan nappalis egyetemista aki önerőből előtud teremteni ekkora összeget suli mellett havi szinten.

Én nem tudok a szakom mellett dolgozni, félévig csináltam, de annyira rossz lett az átlagom, hogy döntenem kellett, hogy a suli vagy a munka. A sulit választottam persze. A szüleim támogatnak és tanulok, hogy a legjobbak egyikeként kapjam az ösztöndíjamat, így viszonylag elvagyok, legalább a saját hülyeségeimre nem kell pénzt kérnem.

Ha a szüleim hirtelen nem tudnának támogatni, akkor felvenném a diákhitelt és így vagy úgy, de már végig csinálnám. Egy évem van hátra, mérnök leszek és nem félek attól, hogy nem fogok tudni elhelyezkedni. Igen, rossz lenne, hogy hitelre kell alapoznom az életemet, de még rosszabb döntés szerintem otthagyni az egyetemet és vergődni az érettségimmel, hogy találjak valami zsebpénzes melókat.

2013. júl. 14. 17:28
 14/16 anonim válasza:
Utolsó éveseknek alá kellett írni a röghözkötést vagy csak BSC/MSC kezdőknek?
2013. júl. 14. 18:17
 15/16 anonim ***** válasza:
Milyen röghözkötést?
2013. júl. 14. 18:25
 16/16 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. Visszamenőleg nem hozhatnak ilyen intézkedéseket, tehát akik nem a "szerződéses" időszakban kezdtek, azoknak nem kellett aláírni semmit.
2013. júl. 14. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!