Akik egyetemre/főiskolára járnak miből élnek meg?
Figyelt kérdés
Ha pl nem kaptok árvasági támogatást akkor dolgoztok?2013. júl. 12. 12:45
2/16 anonim válasza:
Ha valaki nem kap otthontól lét az nyílván dolgozik és esetleg számíthat némi szociális támogatásra de ennek az összege egyetemenként változik és egyre kevesebb.
3/16 anonim válasza:
én diákhitel + ösztöndíj. munka nem férne bele az idömbe.
4/16 anonim válasza:
van aki kap otthonról, van aki az ösztöndíjból és sokan dolgoznak mellette.
5/16 anonim válasza:
Én két évig húztam ösztöndíjjal és diákmunkával, otthonról nem tudtak támogatni. Viszont csökkent az ösztöndíjam és a munkabérem is, ezért most halasztanom kell. Szeptemberben megyek külföldre dolgozni, ha ott összejön akkor vissza sem jövök és majd kint alkotok valamit. Akinek nincs stabil támogatása vagy munkahelye egyetem mellett azoknak már alapból azt ajánlom, hogy belese kezdjenek, mert hosszútávon tönkretesz.
6/16 anonim válasza:
Így van.Azzal azért kiegészíteném,hogy nyelvtudás(felső sz.) és diploma,keresett technikusi nélkül külföldön is csicskulni fogsz!Üdv.!
7/16 Atika válasza:
Nekem van egy stabil éjszakás munkahelyem... csak aludni kell semmi mást:) ilyen ügyelet féle. 130 ezrem megvan havonta és nappal az egyetemen vagyok. Persze nem lenne ilyen melóm protekció nélkül.
8/16 anonim válasza:
"Így van.Azzal azért kiegészíteném,hogy nyelvtudás(felső sz.) és diploma,keresett technikusi nélkül külföldön is csicskulni fogsz!Üdv.!"
De legalább vannak lehetőségek (akár a továbblépéshez is), itt maximum visszaköltözhetnék szüleimhez vidékre és vegetálhatnék évekig. A hozzászólásod többi része pedig egyszerűen nem igaz vagy csak túl nagyok az igényeid (rövidtávra értem). Sokan még villamosmérnöki diplomával is 4-5 hónapot mosogatnak mire találnak állást, egyedül az orvosi diplomával lehet első próbálkozásra állást találni.
9/16 anonim válasza:
elözö: te elég durván el vagy tévedve. villamosmérnökként simán el lehet helyezkedni. ugyanúgy mint gépészmérnökként és programozóként is. de még tudok mondani 1-2 ilyen szakot. csak bele kéne nézned az álláshirdetésekbe. a kormány hülyesége hogy a diploma semmit sem ér.
10/16 anonim válasza:
Kac kac.Na ez a hülyítés!Semmire sem garancia a mérnöki dip..Azért mert neked van munkád,még sokan keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!