Mennyire veszed komolyan a tanulást, iskolát?
18 éves lány (majdnem 19). :)
Én most ötödévre járok, és innen üzenem azoknak, akik azt gondolták, hogy az ötödév piskóta: hát óriásit tévednek (tudom, mert én is ezt hittem egészen úgy november-december környékéig)! :D Tud az is eléggé nehéz lenni (oké, biztosan nem mindegyik szak). Nekem legalábbis ezen a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakon iszonyat sokat kell tanulni... Szóval naponta 2 óra minimum, hogy tudjam tartani az iramot.
Emellett oldalt szerkesztek, netezek, msn-ezek, olvasok, hétvégén párommal vagyok és németre járok, szóval szerencsére minden belefér - bár néha csak visítva. :)
Hát én nem vagyok valami kitűnő tanuló, viszont sokszor úgy írok 5-ös vagy legalább 4-es dogákat, hogy előtte nem tanulok egy szót se, csak visszaemlékszek, miről beszéltünk múlt órán :D
Mondjuk azért vannak tantárgyak, amik nehezebbek, pl. a töri, amihez már tényleg le kell ülni tanulni, bár én csak akkor tanulok törire, mikor tudom, hogy köv. órán én felelek szóban, vagy az egész osztály ír. De van, amikor szünetben tanulom meg, ami elég macerás már amúgy is, mert bnőm tökre rám van tapadva és amikor mennék egy kicsit arrébb így az osztálytól, hogy tudjak tanulni, jön velem és közbe ott beszélget meg ilyenek...Úgyhogy azért elég jó vagyok :)
Aztán van a matek. Matekból eddig 2 jegyem van, azok is 1-esek és 2-esek, meg ma is írtunk, ami 1-es lesz, viszont nem azért, mert hülye lennék, csak matek órán van, hogy elbambulok, meg ilyenek, utána azt se tudom miről van szó, és nem tudom, hogy kell az alapján kiszámolni a feladatot a dogában, ahogy órán vettük, az én módszeremet meg nem merem beírni, mert félek, hogy lecsesz a tanár, amiért nem úgy csináltam, ahogy órán csináltuk. Persze utána szünetben mindig jól megoldom egy lapra meg ilyenek, csak a dogába nem írtam le....Na mindegy.
És a legrosszabb a földrajz. Ez a legeslegunalmasabb tantárgy, amiről életemben hallottam. És egyáltalán nem érzek semmi érdeklődést iránta, a tanár semmit nem mond órán, tankönyvből meg nem tudok rendesen tanulni, mert nem tudok rá odafigyelni, még ha el is olvasom nemtom hányszor a könyvet, így se maradnak meg másnapra az olvasottak.
De úgy egyébként próbálok javítani a tantárgyakból, viszont most, hogy javítottam egy csomóból, a másik kupacból meg rontottam...
14l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!