Mikor lehet abba hagyni a tanulást?
Figyelt kérdés
A minap kaptam egy nagyon jó lehetőséget. De suliba járok és még csak 17 éves vagyok. Decemberben abba kellene hagynom a sulit ha elfogadnám, de jövő márciusban leszek 18. Abba tudom hagyni a sulit? Vagy reménytelen. Nagy családosok vagyunk és én vagyok a legidősebb. A családomnak nem akarok ártani azzal hogy nem tanulok.(Igaz 3 kisebb tesóm van és köztük is a legkisebb most kezdi az óvodát)2011. aug. 8. 22:12
1/6 anonim válasza:
18 éves korodig tanköteles vagy... viszont kérheted, hogy magántanuló legyél, és akkor lazábban tudod az időbeosztásod csinálni.
3/6 anonim válasza:
Szerintem a mai gazdaági helyzetben nem nagyon van olyan jó lehetőség amiért 18 éves korodban érdemes abbahagyni a tanulást. Már csak azért is, mert a lehetőség általában a tudással jár együtt. Persze, lehet, hogy valamiben kiemelkedően jó vagy, ami nem a sulihoz kapcsolódik és már most tudnál vele mit kezdeni, de ezt nem írtad.
Én azt mondom, hogy ha nem is a felsőoktatást célzod meg, de mindenképp tanulj szakmát 18 éves korod után. Ha úgy ítéled meg, hogy egyszer-az-életben lehetőség előtt állsz, hát ragadd meg, de érettségizned mindenképp kell(ene).
4/6 anonim válasza:
Nem hinném, hogy olyan jó lehetőséget kapnál, és ha igen akkor sem éri meg ez miatt abbahagyni a tanulást, mivel nem hiszem, hogy a lehetőséged egy életre szól, viszont egy ilyen rossz döntés amit akarsz hozni, az igen. Ilyen nincs, hogy utolsó évedben ott hagyod az iskolát.. nagyobb hülyeséget el sem tudom képzelni.
5/6 anonim válasza:
Szerintem ne hagyd abba, később megbánhatod, nem biztos az, hogy mindig lesz munkád, és ha létszámleépítés lesz, az újakkal és a fiatalokkal fogják kezdeni, és nem a jól bevált jól dolgozó férfiakat/nőket.
6/6 anonim válasza:
Gimiknél is van esti tagozat. Beszéld meg a szüleiddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!