Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ebben a helyzetben...

Mit tegyek ebben a helyzetben (hosszú)?

Figyelt kérdés
70 kmre lakom Debrecentől, ahol egyetemre járok. Itthon pedig van egy komoly párkapcsolatom. Ehhez annyira ragaszkodom, hogy hiába próbáltam meg kollégiumban lakni, pár hónap állandó veszekedés(párommal) és lógás után olyan szinten meggyűlöltem a helyzetet, hogy pánikbeteg lettem. Gyakorlatilag a testem megakadályozta, hogy egyetlen éjszakát is a kollégiumban töltsek. Ha megpróbáltam, még első éjjel olyan beteg lettem, hogy az ügyeleten kötöttem ki, egész éjjel nem aludtam és a hajnali vonattal hazautaztam. Sajnos a bejárás (amit most csinálok), ugyanolyan rossz...négy óra hossza a vonatút oda-vissza, ráadásul olyan ritkán jár, hogy az állomáson is 2-3 órákat kell ücsörögnm, amibe beleőrülök. Ráadásul annyira lefáraszt ez az egész, hogy szintén rosszul vagyok tőle napokig. A legjobb megoldás az lenne, ha a párommal együtt el tudnánk költözni egy albérletbe Debrecenbe, de sajnos szegények vagyunk és nem talál ottani munkahelyet sem. De attól tartok, így sosem fogom elvégezni az egyetemet, pedig nagyon szeretném. A tantárgyaimnak a felét sem tudom így teljesíteni :( Mit tegyek? Ki tudna nekünk segíteni? Hová fordulhatnánk? Ti mit tennétek a helyünkben? Kérlek, segítsetek!
2009. okt. 13. 13:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

így azért mindjárt más a leányzó fekvése...

tényleg nem érdemes rá pazarolnod az életedet

maradj csak Db-ben, majd találsz olyat, aki megérdemel

2009. okt. 13. 16:15
 12/17 anonim ***** válasza:
Hagyd ott végre ezt a gyereket. mi lenne ha összebarátkozál a szobatársakkal és lemennétek inni egyet Kikötőbe és végre megpróbálnád magad jól érezni? Fiatal nő vagy, akinek élni kell, nem megfáradva betegen, önmagát marcangolna szenvedni, ugyanmár!!
2009. okt. 13. 16:18
 13/17 A kérdező kommentje:
hívtak a szobatársaim a Kikötőbe, de még akkor sem mertem menni, mikor ott voltam és még nem voltam pánikbeteg... egyszerűen féltem tőle, hogy mit szólna hozzá a párom, ha megtudná, h nem elég, hogy máshol alszom, de még bulizok is... tudom, hogy ilyen szempontból én vagyok a hülye, mert nem hagytam ott időben, de már nem tudom megtenni, mert nagyon erősen kötődöm hozzá és szerelmes vagyok belé...ő pedig próbál változni, és ez meg is látszik a viselkedésén, ha régen egy 10-es skálán 10 volt a féltékenysége, akkor most 4-5... csak az a baj, hogy teljesen belém rögzült ez az érzet és már képtelen vagyok nélküle jól érezni magam, sőt, barátkozni sem tudok, egyszerűen unom a többi embert ...néhány óra hosszáig elmegy, de napokat képtelen lennék így tölteni :(
2009. okt. 13. 16:34
 14/17 anonim ***** válasza:
Ezt hívják társfüggőségnek. Döntsd el, hogy boldog akarsz lenni vagy boldogtalan. Most ugyanis az vagy. Ezt a lépést Neked kell megtenni, mi itt tizen nem tudjuk helyetted, pedig már rég (vagyis néhány órája) megtettük volna.
2009. okt. 13. 17:02
 15/17 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nehogy elb*zd már az életed, ne add fel az egyetemet!!! Én biztos nem tenném. Ha szeret a barátod, nem fog azért szakítani mert az egyetem miatt pár napot külön vagytok. Ahogy téged hozzászoktatott ez a kapcsolat ehhez a bűntudat érzéshez- ami nem normális-, amit nélküle érzel, úgy a párod is hozzá tud szokni ehhez a helyzethez, ha szeret.

De itt leginkább talán rajtad áll a dolog, próbáld meg magad jól érezni, vagy elfogadni, h most ez van. Hidd el 2 hónap múlva már természetesen fogod venni, ugyanis az ember bármihez hozzá tud szokni egy kis idővel! Rajtad múlik, próbáld meg! Ne hagyd, h manipuláljon, a jövődről van szó. Csak így nehéz lesz, ha így állsz hozzá h a párodon kívül semmi és senki más nem érdekel... Attól még lehet barátkozni.

(Nekem meg küzdenem kell h bejussak az egyetemre majd, mert rájöttem mi az amit szeretnék csinálni.) Szóval ha te is azt tanulod, ami érdekel, akkor ne dobd el a pasid miatt! A kettőnek nem kell kizárnia egymást, elvégre erről szól a szerelem, h kitartatok egymás mellett. Ne mindig csak te adj alább.

2009. okt. 13. 17:09
 16/17 anonim ***** válasza:
Tudod merre van a DE-BTK Pszichológia Intézete? el kéne oda sétálnod és elbeszélgetni valamelyik mentálhigiénés szakival. nagyon jófejek és segítőkészek. nemrég csináltam náluk egy személyiségfejlesztő tréninget (kredites volt) és mondta a pali, hogy várják a lelki-párkapcsolati gondokkal küzdő hallgatókat, mert nagyon sokan vannak. névtelenül megy az egész és egyre többen fordulnak hozzájuk tanácsért. hasznodra válna szerintem, próbáld meg. senki nem fog tudni róla, ha te nem akarod.
2009. okt. 13. 18:22
 17/17 A kérdező kommentje:
tényleg jót tenne, ha beszélgetnék egy szakemberrel...csak eddig azért nem gondolkodtam ebben a lehetőségben, mert azt hittem, pénzbe kerül
2009. okt. 13. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!