Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megfenyegetett az iskola...

Megfenyegetett az iskola jegyzője. Perelhető?

Figyelt kérdés

Ma volt előrehozott érettségim. Pontosabban annak a szóbelije. Alfabetikus sorrendbe voltunk (mi, vizsgázók) rakva, így az utolsók között voltam. Természetesen az időpontot is csak tegnap mondták meg, és már volt programom mára. Mivel átrakni nem voltak hajlandóak, kénytelen voltam az említett programom után bemenni, így viszont nem volt lehetőségem ünneplő ruhát felvenni.

Lényeg: a bejárati ajtónál összefutottam az iskolánk jegyzőjével, megjegyezte hogy nincs rajtam ünneplő, majd később odajött, és elmagyarázta hogy ha valamilyen csoda folytán nem küldenek ki érettségiről, akkor az érettségik átadására menjek ünneplőbe, mert különben nem adják át. Mosolyogva rákérdeztem hogy komolyan gondolja-e ezt, amire az volt a válasz hogy (határozottan) igen.

Nem provokálni akartam őket, egyszerűen csak utolsó pillanatba táblázták csak ki az időpontokat, és az egész hetemet e miatt az egy 15 perces szóbeli miatt nem tettem szabaddá. Erre megfenyegetett, pedig jogszabály alapján nem is szabadna kötelezővé tenni az "Ünneplő öltözetet".

2013. jún. 18. 20:32
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
81%

inkább örülj neki, hogy nem úgy volt, hogy mindenkinek bent kellett lennie 3 napig, illetve hogy volt beosztás.

máshol akire nem jutott sor, mind3 nap bent volt.

2013. jún. 18. 20:40
 2/25 anonim ***** válasza:
91%
Ebbe hol a fenyegetés?? Ezért akarsz perelni??:DDD Mit keres ez érettségin
2013. jún. 18. 20:43
 3/25 anonim ***** válasza:
81%
Valószínű a jegyző tisztában van azzal, hogy ezt hivatalosan nem teheti meg, és csak a száját jártatta,a rendőrségre be ne menj ilyen hülyeséggel mert pofán röhögnek:) Tanúd van? ez lenne az első kérdés...amúgy meg ha normálisan elmagyaráztad volna neki a helyzetet és udvariasan elnézést kértél volna , nem lenne ez.
2013. jún. 18. 20:55
 4/25 anonim ***** válasza:
87%
Milyen jegyzője van az iskolátoknak? Az érettségi miatt nem voltál képes ünneplőbe öltözni? Mi fontosabb dolgod volt, mint az érettségi? Mi alapján akarsz perelni? Senki nem fenyegetett?
2013. jún. 18. 20:59
 5/25 anonim ***** válasza:
87%
Az utolsó kérdés: Senki nem fenyegetett meg, miért akarsz perelni?
2013. jún. 18. 21:00
 6/25 anonim ***** válasza:
91%
Hogy egyem azt a nagyképű májadat... Az ilyeneknek kellene két istenes pofon.
2013. jún. 18. 21:02
 7/25 A kérdező kommentje:
Megfenyegetett. Azzal hogy ha nem abba megyek nem kapok érettségit.
2013. jún. 18. 21:02
 8/25 A kérdező kommentje:

Amúgy meg nem érettségi volt, csak előrehozott, olyan nyelvből amit anyanyelvi szinten beszélek. Ami meg fontos volt számomra, az a nyári munkámra a tanfolyam.

Itt nem arról van szó, hogy mi a fontossági sorrend. Hanem hogy az utolsó pillanatba bejelentett időpontom miatt nem akartam kockáztatni hogy elveszítsem a nagy nehezen megszerzett munkát. Nekem szükségem rá, nem csak munkatapasztalat, hanem jogosítvány, és nyelvvizsga miatt. Egy számomra kihívást nem jelentő, 15 perces szóbeli miatt persze hogy nem mondtam vissza.

Amúgy igen, van tanúm. De ha nagyon ügyet szeretnék belőle csinálni, egyszerűen bemegyek osztásra trikóba és mexikói kalapba, azt várom hogy vizsgabiztos és több száz tanú előtt mit tesznek... De ahogy írtam nem célom provokálni őket, csak azért meglepett, hogy egy magát "neves oktatási intézmény" jegyzője megfenyeget egy ilyen baromság miatt.

2013. jún. 18. 21:09
 9/25 A kérdező kommentje:
*"neves oktatási intézmény-nek" nevező*
2013. jún. 18. 21:10
 10/25 anonim ***** válasza:
79%

te jó ég... előrehozott érettségizel, akkor legyen már annyi felelősségérzeted meg kötelességtudatod, hogy az érettségi hetén IGENIS SZABADDÁ TESZED MAGAD. elvégre is tanulni kell, ha meg nem, akkor se szervezz úgy programot, hogy tudod, hogy lehet, hogy akkor érettségizel... nem hiszem, hogy bármi ennyire fontos volt.

eleve hülyeségnek tartom, hogy egy ilyen helyzetben még volt pofád mosolyogva kérdezni, hogy komolyan gondolja-e... én idén érettségizem, hát lesült volna a pofámról a bőr ha ilyesmi történik velem, vagy nem ünneplőben megyek!!

2013. jún. 18. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!