Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » P. W. Atkins fizikai kémia...

P. W. Atkins fizikai kémia könyvének megoldása - ebből 1 feladat kellene, valakinek megvan?

Figyelt kérdés
Fontos lenne, köszönöm!
2013. jún. 10. 20:54
 1/5 Silber ***** válasza:
Ha leírod melyik, mindenki több infóval rendelkezne...
2013. jún. 10. 21:12
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, jogos...

Szóval a köv. feladathoz kérnék segítséget:

1,75 kg tömegű alumíniumot állandó nyomáson 300 K-ről 265 K-re hűtöttek le.

Számítsuk ki (a) a hő formájában elvont energia mennyiségét és (b) a minta entró-

piaváltozását.

Két esetben kell vizsgálni, ha jól tudom ( C mp= 24,35 J/mol*K ill. C mp= 20,67+12,38*10^-3T - bár ezt sem értem, hogy miért kell ez a 2 érték:( )

A 24,35-re vonatkozóan ki tudtam számolni, de a 2.esetnél már nem sajnos.

A q-ra nézve ez jó lenne :

∫ T1 T2 n*Cmp dt?

deltaS= dq/T = n*Cmp dt/T?

És még ha ezt megnézné vki:

Egy hideg, száraz reggelen a deresedést követően a hőmérséklet -5C, s a vízgőz

parciális nyomása a levegőben 2 torr-ra esik vissza. Szublimál-e a dér ? Igazából az utóbbi kérdést nem tudom, csak azt, hogy igen, szublimál de nem tudom miért.

Nagyon köszönöm, ha vki segítene!!

2013. jún. 12. 22:15
 3/5 Silber ***** válasza:

Az "mp" index mihez köthető?

Az utóbbi egyébként a fajhő hőmérsékletfüggését adja meg, így azt egy fokkal nehezebb integrálni (bár gondot nem okozhat).

2013. jún. 12. 22:48
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Azt hiszem felfogtam az elsőt is :) Tökéletes gáz moláris hőkapacitására vonatkozik azt hiszem.

Egy átváltásban tudnál segíteni?

3,678 L^2 atm mol^-2 -t L/mol-ba ,de vmi nem stimmel nekem :S

2013. jún. 14. 19:53
 5/5 Silber ***** válasza:
Más a kettő mértékegysége. Hacsak nincs egy szorzótényeződ, nem tudod átváltani. Honnan vetted őket?
2013. jún. 14. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!