Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok az olyanokról...

Ti mit gondoltok az olyanokról, akik Facebookon teszik közzé a vizsgaeredményeiket?

Figyelt kérdés

Több ismerősöm van, aki ha letesz egy vizsgát, kiposztolja a neptun üzenetet hogy jelest kapott, vagy éppen idézi hogy a kollokvium során a tanár mennyire dicsőítette őt, hogy mennyire okos, meg hogy a jeles miatt érdemes élni stb. Ti mit gondoltok az ilyen posztokról?

Én az alázatos embereket preferálom, aki a tudásával nem kérkedik. Persze ki lehet egyszer kétszer írni egy vizsgaeredményt, de meredek szerintem beidézni egy tanár mondatát hogy a vizsga során mennyire dícsérte a hallgatót.

Ja, mielőtt támadnátok, a szőlő nem savanyú :) Idősebb vagyok kicsit, 2 éve diplomáztam, és mókás ilyen bejegyzéseket olvasnom a mostani hallgatóktól. Érdekelne, ti mit gondoltok erről?

2013. máj. 31. 15:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Egyszer-egyszer, mikor nagyon örülsz, és sokkal rosszabbra számítottál, oké. Én is szoktam.

De rendszeresen nem szimpi nekem sem...

Főleg ha:

A. könnyű egyetemre jársz, kiposztolod, hogy matek ötös, máshol a kettesért éjt nappallá téve gyakorolnak,

B. a csoporttársaknak nem ment jól. Könnyen lehet azért, mert nem tanultak eleget DE féltékenységből dühösek lesznek.

Szóval egyetértek alapvetően. :)

Egyszer-egyszer kicsúszik belőlem is.

2013. máj. 31. 15:16
 2/6 anonim ***** válasza:
77%
Én sem vagyok ez a típus, de szerintem kifejezetten hasznos lehet. Manapság a kapcsolati tőke a legfontosabb és ha van egy ismerősöd akinek épp egy olyan területen tanult emberre van szüksége, mint te, akkor be fog ugrani neki, hogy hányszor kiírtad a jó eredményt, akkor biztos okos vagy.
2013. máj. 31. 15:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem szoktam, és szerintem is kicsit gázosak ezek a posztok.

Ha sok szenvedés árán végre sikerült vmin átverekednie magát, hát jó, írja ki, hogy boldog. De ezek az etr-ből/neptunból kimásolt eredmények....

Nálunk pl. van egy olyan mondás, hogy aki elvégzi az első 3 évet, az már csak akkor nem lesz orvos, ha elüti a villamos. Azt szokták mondani, hogy ha megvan a harmadév, akkor a dr.-ből megvan a d.

Hát elég vicces volt, mikor harmadév után írogatták ki az emberek, hogy "d. xy"....

És tényleg az az érdekes, hogy a "legzsenibb" évfolyamtársaimnak eszébe sem jut ilyesmi. Igaz, hogy szín ötösek, de nem írogatják ki állandóan, hogy mekkora királyak.

De ennek ellenére, ha sikerül summa cum laudéval lediplomáznom, lehet én is kiírom:DDD

2013. máj. 31. 16:40
 4/6 A kérdező kommentje:

Na jó, államvizsga eredmény, abszolválás, summa cum laude kivétel! Én 4.51-es summa cum laudeval végeztem annak idején, kiírtam, főleg hogy épp a határon áltam. De csak ezt.

Van egy jó barátom, ő mesterképzésre jár, most ötödéves, folyamatosan kiírja a neptun üzeneteket. Oké, tőle elnézem, mert igazából baromi okos, és mikor kiírja szinte én is büszke vagyok rá, mivel egy brutál erős matematikai szakra jár.

Van olyan ismerősöm is, aki pl 6szor bukott valamiből, és aztán végre meglett, kiírta. Ez is más.

Ami furcsa, és szerintem szánalomra méltó, hogy egy elsős csaj kiírta ezt, 7 napos tanulás után (mint facebookról megtudhattuk):

"XY, maga egy rendkívül okos, precíz, nagy tudású hallgató. Maga túl okos és alapos, legyen bátrabb, magabiztosabb, higgye el hogy van mire." Majd odaírta a tanár nevét.

Az idézett mondatot az élettan tanárától kapta az illető, közbe még oda írta, hogy az ilyen pillanatokért érdemes élni, és ha az anatómiát, és a biostatot megcsinálja még jelesre, akkor büszke lesz magára, hisz van mire. Orvosin jóval több tárgy van mint ez a 3, szóval neki csak ezekből kell a jeles, ezekkel vág fel, és borzasztóan magasan hordja az orrát. Más lenne, ha pl. a negyed-ötödévét taposná, és úgy kiírna egy ilyet, de úgy hogy a II. szemeszterben jár, mosolyogni való.

Ami meg még érdekes, hogy nem tudja mi vár rá. Vannak a bio, élettannál, anatnál a jövőben jóval súlyosabb tárgyak.

2013. máj. 31. 19:24
 5/6 A kérdező kommentje:
2-esnek: részben igazad van, de lehet h épp emiatt nem alkalmaznák az illetőt, mert a sok eredmény kiposztolás alapján az jönne le nekik, hogy az illető biztos nagyon beképzelt, és az alázatot még hírből sem ismeri.
2013. máj. 31. 19:29
 6/6 anonim ***** válasza:
1-2 olyat én is csináltam, ahol nem egy konkrét vizsgát írtam oda, hanem hogy ennyi db 5-ös, de soha többet. Szerintem elég fura, és nem tartom nagy eredménynek, mert részeredmény a diplomához képest.
2015. dec. 31. 03:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!