Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most mit tegyek? Belehalok,...

Most mit tegyek? Belehalok, ha nem sikerül.

Figyelt kérdés

Nagyon rossz vagyok történelemből, de ma volt egy dolgozatunk amin múlik az év végi jegy.

A biztonság kedvéért írtam puskát, de lebuktam.

Azt mondta a tanár, hogy holnap 12 témából számon kér, amit ma kellene megtanulnom.

De hogy csinájam??

Lehetetlen ennyi idő alatt megtanulni ezt, mert van kb 70 oldal.

:((((

17/L

2013. máj. 21. 15:48
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha nem vagy rossz benne, akkor hetven oldalt oda-vissza át tudsz venni minimum kétszer.

Nem kell emgtanulnod, ha tanultál év közben, akkor vissza fognak jönni az emlékek.

Gondolom, azt is tudod, hogy mire "bukik" a tanár, mik a kedvencei, évszámok, személyek... Koncentrálj arra.

Ja, és talán nem internetezni kellene, hanem nekiülni :P

2013. máj. 21. 15:49
 2/8 anonim ***** válasza:

1. Ha tudtad, hogy az év végi jegyed múlik rajta, miért kockáztattál? Érettségin is ezt fogod?

2. Ha most nekiülsz, alaposan elolvasod, csendben, nyugodtan és jegyzetelsz, simán megtanulsz 70 oldalt holnapig. Én számtalanszor tanultam meg ennyit, sőt még többet is, egyik napról a másikra töriből. Persze az más kérdés, hogy nem volt tartós a tudásom, de a doga ideje alatt a fejemben volt.

2013. máj. 21. 15:50
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha egyetem vagy főiskola a célod, akkor tanuld meg hajnalig. Addigra már profi leszel benne.

ne gépezz, ne menj ki, csak a törtire koncentrálj

vigyél be kaját magadhoz, ne engedd magad kizökkenteni a tanulásból. Pórbáld feloszlatni a témákat. pl. 4 témát megtanulsz, utána 15 perrc szünet, utána megint 4 és így tovább... Én volt hogy 3 tankönyvet tanultam meg föciből a jobb jegyért 2 nap alatt.... meg lehet csinálni ha nagyon akarod.

2013. máj. 21. 15:51
 4/8 anonim válasza:
70 oldal az kb. lófasz, már bocs. Érettségi előtt 4 évnyi tananyagot fogsz átismételni/megtanulni, és valószínűleg lesz, hogy 1 napra 70 oldalt kell megtanulnod majd, ha nem többet. Ne aludj, hanem tanulj! Sok szerencsét.
2013. máj. 21. 15:59
 5/8 anonim ***** válasza:
A kiemelt részeket tanuld meg először, minden témából. Év közi dolgozatokat kapd elő, az a lényeg, ami azokban is benne volt. A másik csoportot (vagy ha nincs meg egy dolgozat sem) barátnőktől kérd el. Ha fbon kéred, akkor az időd sem megy el vele, amíg tanulsz, addig összeszedik neked a többiek.
2013. máj. 21. 16:03
 6/8 anonim válasza:
Már nem azért, de hogy lehet töriből rossz lenni? Semmi más nem kell, csak az anyag megtanulása, és kész... Amúgy meg inkább ülj neki, aztán hajrá. Én most érettségizem, az írásbeli már megvolt, a szóbelin meg 24 témánk van, témánként 3-4 oldal. A te 70 oldalad meg gondolom füzetben lévő oldal, vagy a könyvi, amiből jó, ha a fele kell, ami oda le van írva.
2013. máj. 21. 16:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Egy óra alatt húsz oldalt csak át tudsz nézni

Még este tízig van négy óra, négszer húsz oldal

az nyolcvan. Addig simán át tudod olvasni vagy írsz "vázat". h.jobban megtudd jegyezni

2013. máj. 21. 17:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Tizenkét téma, az annyi lecke gondolom

Kinézed a könyvből (megcsak megmaradt valami óráról is)

2013. máj. 21. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!