Hogy sikerült a mai kémia emelt érettségitek? És hova készültök?
Hát nem lehet egyszerű neked..Én most próbálom először, ezért talán jobb, mert ha nem sikerül akkor októberben újraírom a kémiát. De, ha mégsem sikerül neked nem érné meg még egyszer megpróbálni az őszi érettségit? Maximum elmennél dolgozni utána. Ezért ne add fel az álmodat (feltéve, ha neked is ez az álmod) Én állatorvosira készülök. Eleinte rettenetesen ellenezte mindenki a családban, aztán tavaly év végére szerencsére kibékültek vele..
Hát igen..nem egyszerű fizetni az egyetemet. Sajnos most nálunk a család nem áll úgy, hogy fizetni tudják a továbbtanulásomat, viszont 4 éven keresztül ügyeskedtem a pénzemmel, így sikerült szép kis összeget összeszednem mostanra, ami talán fedezi az első két évet, diákhitellel együtt többet is.
Egyáltalán nem ciki, ha nem vesznek fel másodjára sem! Idén szívattak. Ez tény. eddig szinte minden évben 60%-a elmélet volt a kémiának, idén csak a fele. Ez egy tagozatos gimisnek nem sokat számít szerintem, mert nekik nagyon jó lehetőségeik vannak, viszont nálunk a biztos az volt, ha az elmélet hibátlan, a számolás meg olyan lesz amilyen. Ahogy leírtad ugyanúgy én is leblokkoltam az első feladatnál, ami így visszanézve annyira nem is nehéz..de nagyon ijesztő volt. Olyan hibáim vannak..teljesen alap dolgok, nagyon ciki..de ez van..teljesen más szitu volt az ott. Annyira bánt az egész, hogy nem mertem elővenni azóta a kémia könyvemet!!! Nem tudom hogy hogyan fogok ismételni a szóbelire..valahogy erőt veszek magamon a jövő héten.
Szerintem semmiképp se add fel. Egy őszi érettségit még tényleg megér, de miért nem vennének fel most? ÁOK-n egészen biztos hogy 400 körül, vagy az alatt lesznek a ponthatárok. Tavaly vezették be, hogy az emelt érettségiért 40 pont helyett 50-et lehet szerezni, a max pontot 500-ra emelték. Mivel mindenkinek kötelező volt 1 emelt, így 10 ponttal többet kapott mindenki aki orvosira jelentkezett, így számomra egyértelmű volt, hogy legalább 10 ponttal nő a ponthatár, erre CSÖKKENT! Még tavaly, amikor nem volt emelt kémia.. Idén szintén csak csökkent a jelentkezők száma, ráadásul nehezek voltak az érettségik. (Még én is bízom benne, hogy bejutok, pedig én duplázással megyek, és ÁOTK-ra, ahova magasabb a ponthatár)
Mondjuk néha "jó" olvasni, hogy nem csak én vagyok elkeseredve a szüleim miatt.
Nekem nem hogy erőltetni, egyenesen tiltani akarták az orvosit. Kézzel lábbal azon voltak, hogy fel ne vegyenek, (amit nem tudok megérteni, én úgy gondoltam egy szülőnek csakis büszkeség lehet, ha a gyereke az orvosin tanul) és valahogy össze is jött nekik, mert pár ponttal lecsúsztam, (sajnos én is duplázós vagyok), úgyhogy most jelenleg egy másik egyetemen tanulok, de én is újrapróbáltam, persze megy is a harc érte otthon rendesen, és mindemellett sok vizsgám is van még így az érettségi mellett.
Mellesleg már gimiben hányingerem volt a sok eminens kitűnő tanulótól, aki kínjába nem tudta, hogy orvosnak vagy jogásznak menjen.. és háát elmegy orvosira, mert az mégiscsak „menő”.. Én mondom az ilyen úgyis kibukik mert nem szereti csinálni, csak azt nem tudom, hogy akkor minek elvenni más elől a helyet..
Szerintem nem fognak csökkenteni. Örülhetünk ha nem emelnek. Eleve kevesebben jelentkeztek, így nincs túljelentkezés, és mivel a 415pont így is szörnyen alacsony egy orvosihoz képest.. hát de legyen igazatok!!! Semminek nem örülnék jobban!!!! :)
Úgyhogy 11es fel a fejjel!! Úgyis sikerülni fog!:)
Egyébként mit jelöltetek első helyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!