Mim éri meg jobban? Nyelvek vagy biológia? Részletek lent.
11-ikes vagyok(fiú). Filológia szakra járok, itt csak a nyelveken van a hangsúly, angolon és németen, már egy éve nem tanulunk se biológiát se mateket se kémiát, se fizikát. Innen nem sok lehetőségem van egyetemre menéssel, ezért azon gondolkodunk, hogy pótoljam-e be magán úton a biológia leckéket, érettségizzek-e majd jövőbe bioszból és menjek-e el biológia karra, egyetemre (kémia nem megy nekem se a matek, ezért mennnék csak biológiára simán, ahol kevés kémia van).
Ti mit szóltok ehhez, jó ötlet, rossz ötlet? Tanácsok, tippek is jöhetnek!
Az meg hogy lehet
Nem tudom elképzelni, hogy semmi matekot
meg fizikát ne tanultatok volna
Van kémia..úgy láttam kb. heti 2-szer, de az nem olyan halálos..legalábbbis remélem. Nem azt mondodm, hogy eggyáltalán nincs, csak kevesebb, mint biokémián.
De van jovője? Megfizetik? Kapok-e állást,...?
hááát azt azért ne álitsuk,hogy nem vészes a kémia bioszon.elég sok bikém van + élettan ahol kenni vágni kell a képleteket fejből,reakció jellemzőket stb. + alapozó tárgyba is lesz kémia alap és szerv kém,sokan ezért hagyják a bioszt mert ezt nehéznek találják.+még mellé jön a növény a csont és az álat fasci.sok sok sejtbiosz,szövettani kép.
biológusként akkor tudsz elhelyezkedni ha msc-t is elvégezted,utána érdemes elmenni phd-ra,mivel kutatást csak doktorként végezhetsz.+sok függ attól mire akarsz szakosodni.ökológia vagy sejt írány.
Szeretni szeretem, de ha körülnézel...nyelvekkel sem mész sokra egymagában, úgy igen, ha még van valami mellé. A biosz megteszi, már csak azért is mert azzal kisseb osztályokban is úgyvoltam, hogy menegetett egész jól, a kémia és a matek...az mindigis a rémálmom volt.
Holnap megyek megérdeklődni egy tanárnőtől, hogy lehetséges lenne-e, ha most kezdenék, átvenni az anyagot a jövő nyári érettségire?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!