Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit csináljak? Részletek lent.

Mit csináljak? Részletek lent.

Figyelt kérdés
11. osztályos vagyok. Biológia és kémia fakton vagyok, illetve angol specen. Angolból előrehozott érettségit teszek májusban. Továbbtanulni egészségügyi pályán szeretnék. Az a baj, hogy úgy érzem rengeteget tanulok, de a dolgozataim soha nem olyanok mint amilyeneket szeretnék. A biosz tanárunk azt mondja, hogy 70-80%-os dolgozatokat kell ahhoz írni, hogy jól sikereljön az érettségi. A kémiát pedig már utálom. Ez szerintem csak a tanár miatt van. Minden órára gyomorgörccsel megyek be, teljesen rámszált. Télleg nem tudom mi baja van velem. A kémiánál is úgy érzem, hogy mindent megteszek a jó jegyért. A számítási feladatokat van hogy 5-ször is megcsinálom, de aztán órán mikor dolgozatot írunk leblokkolok. Feszélyez a tanár. Sokszor már aludni sem bírok mert tudom, hogy másnap kémia lesz. Már nem maradt semmi önbizalmam és már nincs is kedvem elővenni a bioszt se a kémiát. Pedig annyira szeretném ha felvennének. Tudom közhelyesen hangzik, de télleg gyerekkori álmom, mert tudom hogy milyen ha valaki tartós beteg és télleg azzal szeretnék foglalkozni, hogy segítsek a hasonló helyzetű embereknek. Igazából már tiszta ideg vagyok mindenki tőlem várja a csodát (szüleim, orvosom...stb). Elvárják tőlem, hogy igenis felvegyenek az orvosira vagy a gyógyszerészetire és már úgy érzem, hogy túl nagy rajtam a nyomás. Félek, hogy ha nem sikerül csalódni fognak bennem.:((

2012. dec. 1. 21:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Próbálj ne a tanárra és egyebekre gondolni hisz magadnak kell megfelelned,nem nekik.Szerintem az a legrosszabb ,,nyomás" ha érzed hogy meg kell felelned.

A biosz hogy megy?A kémiáról írtad hogy leblokkolsz..

Viszont ha egészségügyre mennél akkor biztosan értesz hozzá:)Motiváljon hogy ez az álmod,és hogy csak egy ideig kell kibírnod ezt(gondolok itt pl a tanárra )

Csak még 1 kérdésem lenne:a tanár csak feszélyez,vagy amúgy piszkál is?

2012. dec. 2. 19:11
 2/2 A kérdező kommentje:
Hát a biosz dogáim általában olyan 60-65°%-osak... de azt mondják ez még nem elég. Hát a tanár olyan szinten piszkál, hogy mindig engem szólít fel pl senki nem tudja miről van szó és kérdez vmit akkor persze,hogy engem. Meg látja, hogy enyhén szólva nem vmi jó a kedvem erre még elkezd piszkálni, hogy hát igen lehet hogy többet kellene tanulni és akkor nem sikerülnének így a dolgozatok. Meg multkor vmit kérdezett és fogalmam sem volt róla miről van szó és akkor is leoltotta a fejem, hogy hát igen így elég nehéz, ha az alapokat sem tudjuk. Mikor elmondta, hogy mit kellett volna mondani leesett, hogy ezt én tudom de egyszerűen teljesen leállt az agyam és ..áááhh Igazából az a baj, hogy a csoportba olyanok járnak akiknek van nagyobb tesójuk és hozzá jártak szintén ők a kedvencek én meg..áhh
2012. dec. 2. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!