Ez elég lenne emelt biológia érettségi írásbelihez? Részletek lent!
Figyelt kérdés
vannak kidolgozott emelt biológia tételeim, Gál Béla könyvekből voltak felhasználva. Összesen 29 tétel. Ez elég lenne ahhoz h megírjam az írásbelit, vagy tanuljak inkább könyvből?2011. dec. 21. 19:53
1/6 anonim válasza:
Honnan a francból tudnánk, ha azt sem tudjuk milyenek a kidolgozott tételek?...
2/6 A kérdező kommentje:
Ohh Bocsánat, itt vannak a témakörök. Most nem jellemezném mert lemenne a nap, annyit viszont elárulhatok, h a legrövidebb oldalszám a tételek közül 6-8 oldal a leghosszabb 15-16. Am nem 29 hanem 28 tétel
A Biológia Tudománya
Az élet jellemzői
Fizikai és kémiai alapismeretek
Szervetlen és szerves alkotóelemek
Sejtek anyagcsere folyamatai
Sejtalkotók
Nem sejtes rendszerek
Önálló sejtek
Többsejtűség
Szövetek, szervek, szervrendszerek, testtájak
A homeosztázis
Kültakaró
A mozgás
Táplálkozás
A légzőrendszer felépítése és működése
Az anyagszállítás
A kiválasztás
A szabályozás
A szaporodás
Populáció
Életközösségek
Bioszféra
Ökoszisztémák
Környezet- és természetvédelem
Molekuláris genetika
Mendeli genetika
Populációgenetika és evolúciós folyamatok
A bioszféra evolúciója
2011. dec. 21. 20:32
3/6 anonim válasza:
Hát nem tudom. Én nem bíznék kidolgozott tételekben. Ki tudja ki írta, van-e benne hiba, elég részletes-e..
4/6 anonim válasza:
Ezek nekem is megvannak, úgy dolgozom ki őket. Nos , hogy elegek e? Hát attól függ mit szeretnél. Mondjuk, ha egy 60-70 % fölé szeretnél teljesíteni, akkor édes kevés. Mozaikos tankönyvek, őket tudom ajánlani. De a tételek nem fedik le a teljes követelményt, pl nem igazán van benne etológia, holott írásbeliben igen erősen számíthatsz rá.
5/6 A kérdező kommentje:
Ezer köszönet! Nekem jobb van, Mándics-Molnár féle biológia, ami a követelményrendszerre épült. Abból tanulok :)
2011. dec. 22. 16:03
6/6 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!