Hogy sikerült a mai magyar érettségitek? Melyik fogalmazást választottátok?
Figyelt kérdés
Szerintem nem volt olyan nehéz,én a versösszehasonlítást választottam.
Remélem meglett 90% (:
Nektek hogy ment?
2013. máj. 6. 13:07
1/24 anonim válasza:
Én nem írtam. Viszont az érvelési feladat valami szenzációs volt. Simán lehetett írni 5 oldalt tele művekkel Candide, Gulliver, pikareszk regény, Kosztolányi Esti Kornél, Anyegin, Odüsszeia stb. stb. Ennél jobb téma még szerintem nem is volt.
3/24 anonim válasza:
Szerintem a szövegértés nagyon egyszerű volt. :) Az elbeszélést elemeztem. Itthon direkt eldöntöttem, hogy majd összehasonlítót írok, mindig azt csináltunk órán is, jó vagyok benne, érvelni sosem érveltünk, novellát is csak egyszer elemeztünk. Olvasom a két verset... na jó, mondom ez necces lesz, full nulla pont. :D Napóleon, történelem... ráadásul hogy írjak én 3 oldalt 2 4 soros versről? :D Így végül az elbeszélést választottam, szerintem jól lehetett róla írni, bár sokat rizsáztam... mondjuk több is lett, összesen 3,5 oldal. Szerintem tuti 80% felett van. :)
4/24 anonim válasza:
nekem a szövegértés gondot okozott valamiért, pedig mindig jól megy, hát nem baj, azért minden feladatot megcsináltam. én márait választottam, sikerült róla írnom 4,5 oldalt, már csak abban reménykedem, hogy jól :Db
5/24 anonim válasza:
De visszamennék mégegyszer érettségizni :)
6/24 anonim válasza:
Én is Márait választottam. az elejét, lehet, hogy elszúrtam, de már mindegy. Szerintem ez jó mű volt, érdekes, meg végül is simán lehetett rizsázni a feltétel nélküli szeretetről blabla. A szövegértés sem volt annyira nehéz, mint vártam.
7/24 anonim válasza:
Én is Márai elbeszéléséről írtam. 5 és fél oldal lett. Szövegértést nem hivatalos megoldását nézem...hát, azért találok hibákat. :/
8/24 A kérdező kommentje:
Hú,én még egy darabig nem fogom megnézni,az tuti :D
Sok sikert midenkinek,én a matekon holnap meg fogok bukni,na az is tuti xD
2013. máj. 6. 13:36
9/24 anonim válasza:
nyugi, énis.. most így belegondolva jó hülye voltam, hogy egész hétvégén novellát elemeztem matekozás helyet..:D
10/24 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszett a mai magyar, a Márai-mű is jó volt, meg az érvelés is. A tavalyit írtam, de ott kevésbé voltak szimpatikusak a feladatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!