Mit választottatok magyar érettségin? Érvelést, elemzést vagy összehasonlítást?
Erveles:DD
En annyi baromsagot irtam hogy huuuu...alkoholt is belekevertem,emberi agy kapacitasat is..ikrek szemelyiseget..xDD
Vegere odairtam örkeny totek c. müvet es igy lett 2.5oldal
érvelést.
odüsszeusz iliász az antik görögöktöl, reneszánszbol romeo és julia, szerelem hatása az emberre , élet szeretete, romantika: puskin anyegin, felesleges ember, ikreket énis beleirtam, meg h küzdeni kell, meg célok kellenek, és hogy a kisgyerekeknek is sokszor kell küzdeni, pl apolka meg árvácsa, és a végére h a csodálatosságunk a sokszinüségünkben rejlik :D
4 oldalt irtam
Elemzést írtam jó sok karakterleírással. 3 és negyed oldal lett.
Egyébként azok, akiknek nem lett 3 oldal, ugye tudják, hogy az kb. akkor már fele pont? Vagy nulla arra a részre, nem vagyok benne biztos.
Alapból érvelni akartam, de nem volt hozzá ihletem (meg kedvem sem), ezért az összehasonlító elemzést választottam, ami jó téma lett volna, de így is csak épp 3 oldalt tudtam írni. Azért remélhetőleg nem lett annyira rossz. :)
Érvelő osztálytársaim Édes Anna, Ágnes asszony, József Attila: Mama, Az a fekete folt, ilyeneket írtak. Csak szerintem volt, aki nem három különböző korból választott, az meg nem jó. :( Nem tudom, hogy az antik irodalomból kiket választhattak.
Sziasztok!
Nem tudtam 3 különböző korból írni, sajnos pánikomban nem jutott eszembe, ezeket írtam:
Kosztolányi Dezső - Édes Anna (Anna alárendelte magát stbstb)
Örkény István - Tóték (Varró őrnagy megcsömörlött, más életét teszi tönkre, Lajos a legszánalmasabb a mű végére)
Franz Kafka - Az átváltozás (Gregor belehal a szomorúságba)
Ez nagy hiba igaz???
Utolsó szerintem nem.Szerintem jól csináltad.
Én az orosz irodalomból a Csinovnyik halálát és a Köpönyeget Édes Annát az Aranyembert és Szabó Magda-tól az Ajtót választottam.Gondoltam a több jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!