Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Valaki elmagyarázná nekem h...

Valaki elmagyarázná nekem h kell megoldani a földrajzi feladatokat? A fokosra gondoltam.

Figyelt kérdés
2013. máj. 2. 11:58
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, milyen feladatra gondolsz, de ez hátha segít:

[link]

2013. máj. 2. 12:03
 2/8 anonim ***** válasza:
A fokos az egy fegyver. A kérdésedből pedig nem derül ki, mire vagy kíváncsi. Esetleg próbálj meg konkrétabb és érthetőbb kérdést feltenni, hátha lesz mire válaszolni.
2013. máj. 2. 14:34
 3/8 A kérdező kommentje:
az olyan feladatokra gondoltam amelyekben megvan adva pl keleti hosszuság 16fok, déli szélesség 43fok és számitsd ki ezt meg azt....
2013. máj. 2. 16:14
 4/8 anonim ***** válasza:

"és számitsd ki ezt meg azt...."

Pl.?

2013. máj. 2. 16:17
 5/8 A kérdező kommentje:

December 22-én délben az é.sz. 30. fokának és a k. h. 10. fokának a metszéspontjában állunk. Képzeletben fúrjuk át a Földünket egy, a középpontján keresztülhaladó egyenessel!

Milyen földrajzi koordinátájú pontban éri el az egyenes a Föld felszínét?

.................................szélességi kör.

.................................hosszúsági kör.

Milyen évszak kezdődik ott? ................................................

Milyen magasan (hány fokos szögben) láthatják ott ebben a pillanatban a Napot a látóhatár felett?

.....................................................................

2013. máj. 2. 17:56
 6/8 anonim ***** válasza:

[link]

Az ábrán egyből látszik. Ha é.sz.30 fokon állunk, akkor a túloldal d.sz.30 fok. A k.h. 10 fok pedig 180-10, vagyis ny.h. 170 fok lesz.

Ha itt dec. 22. van, akkor tél kezdődik. (Ez gondolom még megy.) Vagy a déli féltekén a nyár kezdődik.

Ha most téli napforduló van (dec.22.), akkor a Nap a legalacsonyabban van (ezért van olyan hideg), tehát a Nap a Baktérítő felett van (d.sz. 23,5°). Ott most 90 fokra, tehát a fejünk felett delelne a Nap. Vagyis a d.sz. 30 foknál (ami 6,5 fokkal délebbre van) 90-6,5 = 83,5 fok magasan delel a Nap, északi irányban.

Így leírva bonyolultnak tűnik, de ha a linkelt ábrát alaposan megnézed, akkor nem nehéz.

2013. máj. 3. 09:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Ezt még tanulmányozd át:

[link]

[link]

2013. máj. 3. 09:39
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi :D
2013. máj. 3. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!