Hogyan kell egy érvelést elkezdni?
Leírod, hogy mirő fogsz írni, hogy sok ellenérv szól ellene, és sok érv mellette (persze ez nem biztos, hogy így van :D)... blabblabla.
Aztán a kövi bekezdésben elkezded leírni az ellenérveket vagy a másikat.
Szerencsére nekem még messze van az érettségi :D. Szóval, ha rosszat írtam akkor javítsatok ki.
Mint tudod a szövegnek 3 része van: bevezetés, tárgyalás, befejezés.
A bevezetés rész mint a neve is mutatja előre tekint. Kezd el bevezetni a témát. Ez mindíg a témától függ. ha pl költővel kapcsolatos akkor a költőről pár mondatot. Akármi is az a lényeg hogy az érvelés témáját vetítse elő. Ha mondjuk az éhezésről kell írnod akkor bevezetheted hogy: "Ma is több millióan élnek mély szegénységben szerte a világban. Rengeteg ember és gyerek hal meg mert nem jut étel az asztalára...stb". Az a lényeg hogy ne az érvelést kezd írni hanem pár "semmitmondó" sablonmondatot.
A középső részben fejted ki a véleményedet. Ezen a részen belül is lehet több bekezdés ( érdemes jól széttagolni több bekezdéssel mert így átláthatóbb és rendezettebb).
A befejezés megintcsak egy összefoglalás. A leírtakat foglalod össze. Akár ismét nyomatékosítva leírod hogy te mellette vagy ellene vagy e a témának. Itt a lényeg hogy új információt már semmiképp nem tartalmazhat ( legalábbis nem ajánlott mert ez a rész már csak a lezárás)
4-es vagyok. Most vagyok 8.-os, és amikor készültem a központira, valahogy odatévedtem az érveléshez. De jól is jött, mert másnap a központin az volt a feladat, hogy írjunk egy soroljunk fel érveket az internet mellett és ellen.
A címről mi a frászt lehet írni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!