Kisérettségin érvelést kellett írni, én leírom alább, h miket írtam, tudnátok rá véleményt írni?!
Szóval érvelést kellett írni. Egy híres ember azt mondta, hogy már a gyerekek nem olvasnak és jobb lenne a régi magyar könyveket átírni mai nyelvre, mert nagyon sok benne az idegen szó, és nagyon nehezen érthető a szöveg.
Én mellette érveltem.
Leírtam hogy:
miért jó az olvasás, miben segít
saját olvasmányélményeimet írtam le de nem regényekről hanem versekről
-először elkezdtem írni a költőket, a versekről, hogy milyen jó versek vannak, milyen témájút szoktam olvasni (ezt bővebben kifejtettem)
ezt kb vagy 1,5 oldalon át írtam csak a költőkről
-utána írrtam h az iskolában miért nem ovlasnak sokat, vagy mi lehet az oka
- otthon a gyerekeknek régen nem ovlastak ezért nem szeretnek olvasni ezt is kifejtettem bővebben
- sok az idegen szó a régi könyvekben ezért nem értik meg a gyerekek és megutálják a könyveket, meg mert a tanráok kényszírtik őketa kötelezők miatt
-utána hogy tv előtt ülnek a gyerekek és már ezért nem olvasnak, és hogy ennekm ilyen káros hatásai vannak
kb ennyit írtam le mert kevés idő volt :S:S de be vagyok parázva, h nem is jót írtam nem is a témához kapcsolódóan
Ti hányasra értékelnétek kb?
Ez alapján nem lehet megmondani, hogy hányas... de valóban nem a témáról írtál. Érvelni háromféle módon lehet, ebből egy igazán az, ami célravezető.
1. Mellette
2. Ellene
3. Ismerteted az előnyöket és hátrányokat, majd a befejezésben pár mondatban a saját véleményedet.
A harmadik az igazi, nem elkalandozni kell és saját példákat venni, hanem a tényleges előnyöket, majd a tényleges hátrányokat tárgyilagosan sorba venni. Ezután levonni egy következtetést, és a befejezésben röviden leírni, hogy neked mi a véleményed. A másfél oldal költőkről rengeteg, köze nincs sok a konkrét témához, erre mindig figyelj.
Igen ezeket tudom, csak soha nem írtunk még ilyen hosszú fogalmazást és 4 oldalnak minimum meg kellett lennie, ezért húztam a szót, de sajnos nem volt elég időnk rá, régen egy másfél oldalas dolgozatot nem tudtunk megírni 2 óra alatt, nem hogy 4 oldaltól 8 oldalig terjedőt... + másold még át.
Csak lényegében hányast érdemelnék meg kb.? Amikor egy másikat kellett írni még órán, arra is 3-ast kaptam mert nagyon elkalandoztam. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!