Mit kezdjek magammal?
Nyugi. Volt olyan osztálytársam, aki nagyjából két összefüggő mondatot nem tudott megfogalmazni, mégis mindenből elsőre meglett az érettségije. (Ezzel nem azt mondom, hogy ne tanulj, sőt, ne a kettest vedd célba, hanem inkább a hármast!)
Vannak egyébként a neten régebbi érettségi-feladatsorok megoldókulccsal együtt, javaslom, hogy azokkal (is) gyakorolj.
Egészen pontosan itt: [link]
Nekem a következő vállt be:
1. Megismerkedtem a függvénytáblázattal, ami nagy terhet vett le a vállamról, nem kellett a maradék 1 hónapban tételeket magolni.
2. Magántanár helyett matekmindenkinek.hu
Embere válogatja ki mit preferál, nekem mindíg akkor jutottak eszembe a kérdések miután kilépte a matektanár ajtaján, otthon ugyan úgy leragadtam stb. Itt nincs ilyen probléma, bármikor, bármelyik fejezetet az alapoktól átismételheted.
Interaktív, ha hibázol újra próbálhatod, ha nem megy kérhetsz segítséget.
3. Nyugalom. Menj el sétálni, nézz sorozatot 2 fejezet között. Én napi 5-6 óra matekot tanultam az utolsó 1 hónapban, ez csak akkor ér valamit ha az agyadat rá tudod állítani a dologra, rá tudsz hangolódni.
4. Csináld meg az elmúlt 2 év matek feladatlapját, időre, fgv táblázattal. Ez jó viszonyítási alapot ad arra hogy hol tartassz.
5. Matek tanulást részesítsd előnybe, angolt, irodalmat, törit össze lehet hozni 0 tudásból is, és azoknál van esély javítani a szóbelin. Ha matekból kell szóbelizni akkor szps van, senkit nem készítenek fel matek szóbelire, tanulhatsz +20 tételt stb.
Nekem végül 60%-os lett, úgy hogy előtte 1 hónappal azt hittem hogy meg fogok bukni, gyenge középsuliban végig 2-3 as jegyeim voltak. Az enyém lett az egyik legjobb matek jegy, tehát sokat lehet javítani az utolsó pillanatban is.
30 fős osztályból 4-ember bukott meg matekból, őket nem is igazán érdekelte, úgy mentek oda hogy nem tudnak semmit, nem is érdekelte őket.
http://www.youtube.com/watch?v=uB4Oz0WlFsc
Talán ez is segít, de a weboldalon sokkal érthetőbb az egész, mivel ott interaktív, megállítható, vannak tesztek.
Az ára elég borsos, de ugye egy magántanár sem olcsó mulatság.
Megkerestem a bizim, végig kettes voltam, mind a 4 évben. A matek tanárom is csodálkozott az eredményemen. :D
Ha nekem sikerült neked is simán sikerülhet, én ritka nehezen tanulok, de itt inkább csak a hibákra kell rájönni, ha tudod hol szoktál hibázni akkor azt begyakorlod, simán van még annyi időd. Ha nem megy akkor 1-2 részére állj rá a mateknak, pl függvények vagy amit értessz és szeretsz, a végén mindíg van 3 nehezebb feladat, azokból 1 et megcsinálsz már mehetsz szóbelizni, ha a többiben is van 1-2 jó dolog, simán meglehet a kettes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!