Fel tudok készülni még egy 70, de inkább 80%-os történelem érettségire?
2 éve érettségiztem, akkor 53% lett, a szóbelit eléggé elrontottam, mert azt az egyet húztam, amit nem dolgoztam ki.Most újra megyek mert tovább akarok tanulni, de rájöttem h jó lenne ha 80% lenne, vagyis 5-ös, nagyobb esélyem lenne.
anno 2 éve az írásbelim 40 vhány pontos lett.
A szóbelire fel fogo kkészülni becsületesen, megvannaka tételek, bár nem a volt tanárom fog sajnos szóbeliztetni, hanem egy szigorúbb, aki a könyvet kéri nagyon szóbelin.
Valami tipp, hogyan készüljek fel??Száray könyveim vannak, a 9-es könyvet bújom, ami az ókor, csak sajnos nekem az annyira száraz.
Ebben az 1 hónapban(sajnos már nincs kerek 1) szeretnék intenzíven felkészülni.
Vegyél valami összefoglaló könyvet, amiben csak az van leírva, amit az érettségire kérnek, mert ha pl. megnézed az oktatas.hu-n a követelményrendszert, láthatod hogy a 9.-es anyagból elég kevés kell.
Az atlaszt nézegesd, mindenképpen vegyél olyat, amiben van kronológia, ha nem olyanod volt eddig.
És csináld meg a régi feladatsorokat, az a legjobb gyakorlás, egy csomószor előfordulnak hasonló feladatok.
Dolgozd ki mégegyzer a tételeket
Emeld ki a lényeget
Nem árt pár plusz könyvet is elolvasni
(a tankönyv nem mindenben a legjobb)
Az ókort anyira nem szokták sztem kérdezni
az érettségin (inkább magyar törit)
Az írásbelit kell jól megcsinálni
(A szóbeli később van, előtte arra még lehet készülni)
Nézegesd a "Feladatgyűjtemény-t az új történelem érettségihez"
Ill. B.Mátyás Gy-Bori I. "Történelem érettségi I. középszint"
van 2 gyakorló könyvem is, azokat csinálgatom közben
a követelményrendszert pedig megnézem, általában az ókorból mindig az elején van kérdés az írásbelin és ált képes is ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!