Mennyi tétel kell történelemből az érettségire?
Még nem érettségizem, de úgy halottam hogy ebből a témakörből van a legtöbb tétel és gondoltam elkezdem majd ezeket kidolgozni.
Összese mennyi van? néhányat fel tudtok sorolni?
Nálunk töriből és magyarból is 20 tétel volt és sztem országos szinte is így van.
nálunk volt pl.Németország a 2. világháborúban, Magyarország a 2. világháborúban, Kádár-rendszer, Szent István, Reformkor, Nagy földrajzi felfedezések, Hunyadi János török ellenes hadjáratai
én is úgy tudom hogy 20 tételes, de múltkor kérdeztem egyik idősebb ismerősömet hogy nekik amikor érettségizett húsznál több tétel volt..:S
köszi:)
Azt hiszem a dualizmus szintén
nagy témakör
Témakör még a forr és szabadságharc
(1848-49)
Angol polg. forradalom
Francia Forradalom
Itt van pár (emlékezési sorrendben):
- Mária Terézia és II. József
- Reformkor
- Középkori városok
- Nagy földrajzi felfedezések
Akár közép, akár emelt érettségit csinálsz, előre csak a témaköröket tudod, nem a pontos tételcímeket. Ezekből olyan 20-25 szokott lenni, de idén emeltből pl. 30 van. Ezeken belül lehetnek különféle tételcímek, ezeket mindig a vizsgahely dolgozza ki, de nem adják ki. Mondjuk ha helyben vizsgázol és rendes a tanárod, akkor elmondja, mire kell figyelni egy témakörnél.
Itt megtalálod az idei tematikát: [link]
Itt meg a vizsgaleírást, hogy választják ki a tételeket: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!