Azt tanuljátok, amit szerettetek volna? Most is szeretitek?
Mi alapján választottatok?
Mik akartatok lenni régen?
Szeretitek, amit most tanultok?
Szakma és egyetemi szak is jöhet, senki sincs "kirekesztve" :)
Hasznosnak érzitek, amit majd csinálni fogtok (a társadalom számára)?
Vagy csupán szeretitek és ez a lényeg?
Elsőéves vagyok, a pályaválasztás nagy nyomot hagyott bennem, vagy hogy mondjam.
Szívesen beszélgetnék emberekkel ilyen kérdésekről.
Tegnap guglin kerestem ilyen fórumokat, alig találtam, azok fele is el volt bolondozva.
Aszerint választottam, hogy mi érdekel és a fizetés se legyen utolsó. Kémiában nagyon jónak tartottak társaim és tanárok is, így ebben indultam el. A másik, amit elkezdtem tanulni a biológia. Kezdetben nagyon utáltam, de mióta próbálom megérteni nagyon élvezem, már lassan jobban, mint a kémiát.
Állatorvos majd kb 13 évesen jött az ötlet, hogy gyógyszerész.
Most felvételizek gyógyszerészetire. Eddig mindig úgy láttam jó döntés mert élvezem-szeretem, ami igaz is, ezért már tettem kémiát emelten is. De az utóbbi időben, mivel csak a biológiára koncentráltam, nagyon megszerettem a biológiát, ráadásul az orvosi pálya izgalmasabbnak tűnik a kevesebb fizetés ellenére is legalábbis kezdetben. Viszont mindig gyógyszerész akartam lenni már reálisan átlátva, ezért el is kezdem. Aztán meglátjuk, remélem a kedvem nem lankad le a gyógyszerészet iránt. Ha viszont igen feltétlen átmegyek orvosira, mert nem akarom azt csinálni, amit nem kedvelek.
Egyetemi szak:
SE-gyógyszerész
DE-gyógyszerész
Hasznosnak érzem-e?
Feltétlenül. Szerintem az egészségügynél nincs hasznosabb a társadalom számára.
Nem oktattalak ki.
Csak nem tetszik az a hozzáállás, hogy keveset kelljen dolgoznom és legyen jó fizetés, az nem érdekel, hogy szeretem-e, hivatásom-e.
Szerintem ez nem egy boldog élet alapja, és meglátjuk, meddig bírod csinálni.
Én legalább megpróbálom. Végezhetek OKJ-t, ha úgy látom jónak a későbbiekben. Ott is aszerint fogok keresgélni, mi az, ami érdekel.
-Hát ez okos kérdés. Mindenképpen műszaki pályában gondolkodtam, majd leszűkült a kör. Nézegettem rengeteg álláshirdetést, hogy mire is lenne igény. Majd a gépész és villamosmérnöki szak maradt a kalapban. Végül villamosmérnöki bsc lett belőle.
- Vannak olyan tárgyak amik kifejezetten érdekelnek (mérések), viszont az elméleti részében vannak olyan dolgok amik totál nem érdekelnek. Összességében azért élvezem a dolgot.
Hasznosnak érzitek, amit majd csinálni fogtok (a társadalom számára)?
- Úgy gondolom ezt a kérdést alaposan átrágták már az előttem szóló emberek.
Szó volt itt a munka-pénz-boldogság viszonyairól is. Engem a pénz (fizetés) mindenképpen motivált a szak választásánál. Engem nem érdekel, hogy mit kell csinálni majd, csak fizessék meg, tehát legyen egy jól fizető állásom esetleg céges autó, mobil stb...Lehet, hogy nem fogom szeretni a munkámat, de pénz mindenképpen lesz. Gondolom sokan más véleményen vannak, én így látom a dolgot. Számomra a pénz hatalmas motiváló erő ebben a világban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!