Azt tanuljátok, amit szerettetek volna? Most is szeretitek?
Mi alapján választottatok?
Mik akartatok lenni régen?
Szeretitek, amit most tanultok?
Szakma és egyetemi szak is jöhet, senki sincs "kirekesztve" :)
Hasznosnak érzitek, amit majd csinálni fogtok (a társadalom számára)?
Vagy csupán szeretitek és ez a lényeg?
Elsőéves vagyok, a pályaválasztás nagy nyomot hagyott bennem, vagy hogy mondjam.
Szívesen beszélgetnék emberekkel ilyen kérdésekről.
Tegnap guglin kerestem ilyen fórumokat, alig találtam, azok fele is el volt bolondozva.
Kikérem magamnak a lúzer büfészakot!! Menj ki külföldre, nyugatra lebüfészakozni a szakomat és körbe fognak röhögni... Hogy jössz ahhoz, hogy ilyeneket mondj, mellesleg még nem is tudod, mit tanulok. Külföldön megbecsült és keresett. Projekteknél kérik ki ezen szakemberek véleményét, például.
Te a szokásos lusta parti-parti-haverok-sörözés-sok pénz-kevés munka hozzáállású vagy.
Van amúgy hobbid?
Érdeklődési köröd?
Vagy csak a buli-buli sör?
Látom, aki keményen dolgozik, de imádja a munkáját, kb. az az élete, és nem izgatja, hogy kisebb lakásban él és nincs autója, na azt lenézed.
Csak a pénz számít.
Én pl. nem tudnék könnyűipari mérnök lenni, pedig gondolom keveset dolgoznak, a fizetés is minimum közepes, és évente 20-30 kerül ki pl. mint csomagolástechnológus, ezért könnyen elhelyezkednek.
De nekem nem az a fontos, hogy autóm legyen, ja meg az olcsó/ingyenes hobbikkal is megelégszem. És elég hétvégén eljárni haverokkal összeülni dumálni akár egymásnál, de még jobb kirándulni vagy kiülni egy parkba.
"Kikérem magamnak a lúzer büfészakot!! Menj ki külföldre, nyugatra lebüfészakozni "
Az, hogy kint valami nem büfészak, attól nálunk még lehet az. Tudod, Magyarországon vagyunk, egy magyar honlapon. Aki itt büfészakot végez, az bizony lúzer büfészakos.
Egyébként szerintem több időt töltöttem külföldön, mint te..
de valóban nem tudom a szakodat, úgyhogy tudod mit, menj csak ki és dúskálj a megbízásokban és a sikerben!:)
Akkor pofára esés lesz, bárcsak láthatnám.
Van hobbim, érdeklődési köröm több is. Nem tudom, hogy jön ez ide. Pont, hogy pénzzel szinte bármit lehet csinálni, anélkül viszont sokkal nehezebb.
"Látom, aki keményen dolgozik, de imádja a munkáját, kb. az az élete, és nem izgatja, hogy kisebb lakásban él és nincs autója, na azt lenézed. "
Dehogy nézem le. Kifejezetten egyszerűbb munkákat soroltam fel, amiket sokra tartok. Én mondtam, hogy egy buszsofőr is sokkal hasznosabb a társadalomnak, mint egy munkanélküli BÁRMI.
Na és ezzel el is érkeztünk a kritikus részhez. Azt írod, hogy "aki keményen dolgozik". Innentől kár magadra gondolnod, mert büfészakkal nem fogsz keményen dolgozni. Állást se kapsz. Csak olyat, ami nem a saját szakmád, tehát akkor miről is beszélünk?
Lúzerezni akkor se illik.
Te a legkisebb sértést magadra veszed és vérig sértődsz, közben te másokat lelúzerezel.
Amúgy te is emlegettél büfészakokat, hogy szerinted jól fizet, el lehet vele helyezkedni és hasznos. Agrár szakokkal manapság, itthon nehéz elhelyezkedni.
Egyébként környezetmérnöknek tanulok. Itt sokan leírták már, hogy nyugaton ez nem lenézett, mert a cégek és az önkormányzatok is sok dolgot egészen másként csinálnak. Pl. komolyan veszik a hulladékkezelést a termelő cégek, vagy ha építenek valamit, az itthoninál valamelyest komolyabban veszik, hogy HOVA, milyen ott a talaj, vagy van-e védett valami ott.
Itthon a pénz az úr a projekteknél, a cégek pedig ott hazudnak le mindent a környezetvédelemmel kapcsolatban, ahol tudnak.
Amúgy átmenetileg az építészmérnökök se tudnak elhelyezkedni. Meg néhány szakiránnyal az építőmérnökök se.
Ettől már haszontalan büfészak? :D
Nyelvszakon vagyok. Az utolsó pillanatban döntöttem el hogy ez lesz, ez amolyan utolsó lehetőség, utolsó álom volt.
Nagyon szeretem, és nem érdekel ha haszontalannak tartják vagy lenézik, nem tudnék olyat tanulni és dolgozni egész életemben amit nem szeretek csak azért mert az versenyképes.
Na ugye, hogy ugye. :)
Milyen nyelv?
Aki tudatosan olyan szakot tanul, amivel tudja, hogy nem fog állást kapni, az bizony elég vesztes típus. Angolosan lúzer.
"Amúgy te is emlegettél büfészakokat, hogy szerinted jól fizet, el lehet vele helyezkedni és hasznos. Agrár szakokkal manapság"
Ez egyszerűen nem igaz. Nem mondtam, hogy agrármérnökkel jól lehet keresni vagy el lehetne vele helyezkedni. Pontosan tudom, hogy pang a piac. Akkor megneveztem ezt a szakmát, azt mondtam, hogy aki agrármérnökként DOLGOZIK, az társadalmilag hasznos. Ezt fenn tartom. A friss diplomásoknak esélye sincs bekerülni, de igenis vannak, akik ezt csinálják.
"Egyébként környezetmérnöknek tanulok. (köztudott blabla)"
Igen, jól látod a szakot. Ezt lehet tudni a laikusoknak is.
"Amúgy átmenetileg az építészmérnökök se tudnak elhelyezkedni. Meg néhány szakiránnyal az építőmérnökök se.
Ettől már haszontalan büfészak? :D"
Ez egyszerűen nem igaz. Kicsit beletrafáltál, személy szerint több építészmérnököt ismerek, az egyik pl. Ausztriában keres 600.000 Ft körül. De a többieknek is van munkája.
Ja, ha valaki nem tanult rendesen, rossz a szakmájában, nem tepert a gyakorlati helyén, akkor ne csodálkozzon, ha nem kap állást. Ez viszont minden munkában így van, nem lehet az adott szakma hibájaként felírni. Szóval ez nem büfészak. A környezetmérnök meg az.
Van olyan laikus, meg olyan a szakon levő hallgató, meg tanár is, aki reménykedik, hogy hazánkban ez a hozzáállás nem mehet így tovább, és javulás lesz.
Ausztria.. ha nem tudnád, nem Ausztriáról beszélünk. Ott az én szakom se büfé.
Amúgy ha az enyém büfé, akkor az agrárszakok is. Pont.
Kicsit nagyon magasan hordod az orrodat.
Lejjebb kellene venni.
Élőben is ilyen vagy? Élőben, ha valaki megmondja, mit tanul, simán le-lúzerbüfészakozod? Megnézném, már ne is haragudj.
"Amúgy ha az enyém büfé, akkor az agrárszakok is. Pont. "
Az is. Mindkettő haszontalan büfé szak.
"(sértések)Élőben, ha valaki megmondja, mit tanul, simán le-lúzerbüfészakozod? "
Te nem megmondtad, hogy mit tanulsz, hanem kioktattál, hogy rosszul csinálom az életem. Ez azért elég nagy különbség.
Pláne úgy, hogy semmit nem tettél még le az asztalra. És elég nagy eséllyel nem is fogsz soha.
Ha valaki makacsul ragaszkodik egy olyan szakhoz, amivel nem fog tudni elhelyezkedni, de véleményeket kér (arról szól a kérdésed), annak igen, szoktam válaszolni az életben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!