Lehet hinni az ilyen embereknek? Szinte mindenkitől azt hallom, hogy ő sohasem tanul semmit aztán ontja a jó jegyeket.
Persze vannak zsenik,de ritka emberek.
De én mindenkiről ezt a dumát hallom újabban és már baromira idegesít.
Nekem is jó jegyeim vannak,de akkor most én hülye lennék,mert tanuln is szoktam?
Én azért nem nagyon hallok ilyeneket. Inkább a sajnáltatást, hogy ő már 5 órája a könyv felett ül. Egyébként az általánosban és közép suliban, illetve OKJ-s képzéseken még igaz, de egy egyetemen már nem, különben az büfészak.
Tehát. Az hogy sohasem az szó szerint azt jelenti: (legalábbis magamból kiindulva)
Reál tárgyakra tényleg sosem tanultam, mert amit hallottam órán az elég volt. Az írásbeli házit meg más órákon írtam, vagy szünetekben, vagy elfelejtettem.
Nyelvtan meg a többi az tényleg nem nagy szám.
Verseket azt úgy oldottam meg hogy ha előttem felmondták 2-3-an, akkor már döcögősen, de én is el tudtam mondani, ha elsőnek szólított a tanár akkor karó volt.
Nyelv: A nyelvtant vagy érti valaki vagy nem. Ha én nem érteném, akkor 3 óra múlva sem érteném. A szavak egy része nagyon hamar megmaradt bennem, a többit kipuskáztam.
Volt az életemben nagyon sokszor hogy elhatároztam tanulni fogok!
De sosem sikerült. Kb. 10-15 perc után már minden mással foglalkozom csak a tanulással nem.
Továbbá, engem senki nem tanított meg tanulni, úgyhogy fogalmam sincs hogy kell. Volt hogy pl. töriből elolvastam 1-2-szer az anyagot, aztán valami megmaradt valami nem. Fogalmam sincs mások hogy csinálták. A nyelveknél is volt hogy próbáltam tanulni. Elkezdtem magyarul-angolul magamban mondogatni a szavakat, de semmi értelmét nem láttam.
Nem voltam színötös, kb. 4,1-4,8 között volt az átlagom.
Olyan nincs, hogy valaki nem tanul, legfeljebb könnyebben, akár elsőre megjegyzi a dolgokat. Attól, hogy valaki "zseni", még nem fog tudni konkrét évszámokat, ha azokat előtte nem ismerte valamilyen formában.
Vagy például azt én is elmondhatom, hogy gimiben gyakorlatilag egy szót se tanultam angolból, mégis kitűnő voltam, mivel online játékokban rendszeresen használtam a nyelvet. Tehát ha valakinek olyan az érdeklődési köre, hogy sokat forgatja a wikipédiát, emiatt az általános műveltsége magasabb lesz. Így valóban elmondható, hogy kvázi nem tanult, pedig valójában de:)
A harmadik lehetőség meg, hogy simán kamuzik az illető, ez sem ritka:)
Szerintem a mai fiataloknak jobb az agya.
Régiektől azt hallom, igenis tanultak.
Én is sokat tanultam gimiben...
Figyeltem órán, otthon többször átolvastam, amihez volt gyakorlókönyv - pl. biosz - abból adott témához a feladatok zömét begyakoroltam.
Sokszor vázlatot is készítettem, a vázlatot is többször átolvastam.
Így voltam 3-as, 4-es a nem szeretett, 4-es 5-ös a szeretett tárgyakból.
Azóta is azt hallom, hogy mások figyeltek órán, egyszer átolvasták, és 4-es, 5-ösök voltak.
Mi van?!?!?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!