Az egyetemekről hallott urban legendeknek mennyire lehet hinni?
A Miskolci Egyetemen például elég sok disznóság megtörténik, szóval az ottani "urban legend"-ek nem mind valótlanok.
Pl a tanulmányi hivatal trehányságáról szóló "legendák" nagy részét elhiheted :"elveszített" indexek, más papírjaihoz elkevert kérvények (gépész és bölcsészen is voltak ilyenek).
Bölcsészkaron vannak tanárok akik általában járják az országot, náluk előfordul, hogy szabálytalanul akár vidéken levizsgáztatják az embert, a vizsgákról gyakran nincs hivatalos jegyzőkönyv. Az a "legenda" is igaz, hogy vizsgára, ahol elő volt írva, hogy jelen kell lenni még egy tanárnak a vizsgáztató mellett, jobb híján behívtak egy rendszergazdát, akinek az adott tantárgyhoz semmi köze nem volt soha, szóval a vizsga tisztasága enyhén megkérdőjelezhető.
Volt tanulmányi dékánhelyettes akinek saját szájából hallottam egy vitás kérdés kapcsán, hogy a hallgató az álláspontját igazoló hivatalos papírokat bemutatta volna, de "őt az nem érdekli". A kérdésben a rektori hivatalig kellett menni, hogy tisztességes elbírálásban részesüljön a hallgató.
"jobb híján behívtak egy rendszergazdát"
ezen mekkorát röhögtem... XD
Miskolciában nem xarral gurigáznak :D
Nagy része legenda. Ezeket a rosszul tanuló, gyenge hallgatók találják ki, mert így nem kell azt elismerni, hogy ők a sötétek, hanem rá lehet kenni a tanárra. Voltak már olyan élményeim, hogy szidják a tanárt, mert nem lehet átmenni a beugrón, aztán kiderül, hogy olyan volt a beugrókérdés, amit ha nem tudsz, az azt jelenti, hogy a tananyag háromnegyedéről halvány lila elképzelésed sincs.
Természetesen sok egyetem van, sok oktató: biztosan becsúszik néhány, aki nem oda való, aki nem fair módon osztályoz. De ez mindenképpen a kisebbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!