Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek igazam volt vagy sem?

Szerintetek igazam volt vagy sem?

Figyelt kérdés

A tegnapi nap a munkahelyemen egy barátságos brigád (úgymond kollégák) mellett megálltunk beszélgetni egy kicsit és egy embert szóbelileg letámadtak ketten.

A lényeg az, hogy helyesírásról/beszédről van szó.Mesélek:

Miközben beszélgettünk, az egyik munkás kolléga lapátolt...mondjuk picit "parasztosan"...tehát néha a tenyerére köpött, ami gusztustalan, tudom, de egy fontos nyelvtani dologról lenne szó.

Amikor meglátta az egyik kolléga, hogy a másik, néha köpködi a tenyerét és úgy folytatja a lapátolást, feltett egy kérdést hangosan:

-Nem értem, miért kell az embernek köpködni a tenyerét néha ha lapátol?

Mire a másik megszólal:

-Megszokásból...hogy ragadja a kezed, a nyelet.

Amikor ezt a választ elhangoztatta a kolléga, letámadták ketten, hogy ez milyen értelmetlen mondat és akárhogy védte magát a válaszadó, nem hittek neki hogy ez bizony egy értelmes mondat.Beszálltam én is a vitába és azt mondtam annak a két embernek, hogy akárhogy támadjátok és gúnyoljátok őt, ez egy értelmes mondat.Egyértelmű hogy úgy is mondhatta volna a válasz adó kolléga, hogy : Megszokásból szoktak néha a tenyérre köpni, hogy jobban ragadjon a lapátnyél a kezedhez.Ez fix.De mivel már tudta mindenki hogy miről van szó (lapátról), ezért a kolléga válasza úgy érzem teljesen értelmes volt, az hogy:

-Megszokásból...hogy ragadja a kezed, a nyelet.

Mekkora vita lett ebből, már olyan szinten dühös voltam a válaszadóval hogy fantasztikus. Mondtam nekik én is, hogy figyeljetek már ide, miért nem értitek meg hogy ez egy értelmes válasz volt?Csak azért, mert néha mond ki az ember ilyen (első hallásra furán megfogalmazott, de szerintem értelmes) mondatot, még nem jelenti azt, hogy értelmetlen.

Gúnyolódva röhögött az egyik munkás, a másik meg, aki értelmesebb, nem bírt megbékélni a gondolattal, hogy a válaszadó munkás válasza értelmes lenne.Azt mondta hogy, megszemélyesítés, amire nyomban leesett az állam.

Mondtam neki hogy figyeljen rám, egy kicsit, a megszemélyesítés,élettelen tárgyakat az emberekre jellemző érzésekkel és tulajdonságokkal ruház fel, mint például, a tenger hullámai háborognak stb. Akkor sem lehetett elhitetni vele, hogy értelmes mondat szólt a válaszadó szájából.Nagyon dühös voltam hogy nem hittek nekem és megígértem nekik hogy be fogom bizonyítani, hogy értelmes válasz hangzott el.

Nos, írtam ide is.

Nekem volt igazam, vagy nekik?

Fogadtam velük.Egyébként, itthon 2 embernek már elmondtam és ők sem értik, hogy a két gúnyolódó munkás, mit nem értett rajta.

2013. márc. 30. 11:33
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!