Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A fakt 12-edikben is kötelező?

A fakt 12-edikben is kötelező?

Figyelt kérdés
12-edikes tanuló vagyok, de 0-adikos is voltam tehát elvileg most vagyok 3-adikos. Két faktot kötelező volt választanunk év elején, és azt mondta az egyik faktos tanár hogy ha valakinek nem tetszik a fakt jövőre át lehet jelentkezni gy másikra. Én úgy tudtam hogy utolsó évünkben már nem lesz kötelező a fakt, minek is lenne? Készülnünk kell az érettséginkre ne rabolják az időnket, aki meg emeltezni akar az tanulja meg magától vagy ahogy akarja, de a többieket emiatt ne szívassák meg hogy egy fakt miatt amire 2-3 ember jár van naponta 2 lyukas óránk. Messze lakok a suliból és ez nagy szemétség hogy néhány ember miatt későn érjek haza. Persze normális esetben a faktoknak órák után kellene lenniük, de a sulinkban még ezt sem képesek megoldani. Szóval lehet olyat hogy kötelező legyen a fakt utolsó évben is? Mert én ilyenről még nem hallottam és ha kötelező lesz akkor marad a suli váltás (napi akár 1-2 óra kiesés is sok egy középsulis gyereknek)

2013. febr. 19. 10:42
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Mellékesen mondom nektek hogy magánvállalkozó szeretnék lenni. Egyébként fősulira is fogok menni, ott csak annyi kell hogy megkapjam a papírt és senki nem fog azon aggódni hogy miért csak kettes vagyok mivel magamnak fogok dolgozni nem másnak. Ami kell hozzá hogy bejussak azt tanulom ezerrel, a többi meg le van szarva, miért is érdekelne egyáltalán?
2013. febr. 20. 22:31
 32/38 anonim ***** válasza:
58%
Aki nem szereti a Slayert az b*zi!
2013. febr. 20. 23:42
 33/38 anonim ***** válasza:
60%
23:42-es, most azt hiszem, Te nyertél:)) Ehhez nem tudok hozzászólni:D:D
2013. febr. 20. 23:45
 34/38 anonim ***** válasza:

Kérdező: ezzel a gondolatmenettel minket igazolsz. A te dolgod, hogy melyik tantárgyra "sz.rsz" melyikre nem, de a hozzászólásodból látszik, hogy nem túl sok tantárgyra tanulhatsz, akkor igazán komolyan. És az a pár tantárgynyi tanulás a fél 4-es hazamenetellel....lényeg, hogy marha sok szabadidőd marad. Szóval nem igazán értem még mindig a lázadásod.

Amúgy egy vállalkozónak illik tudnia egy idegen nyelvet, főleg ha diplomás (mert oda kell a nyelvvizsga). Így inkább én nem dicsekednék a hármas német érettségiddel.

2013. febr. 21. 16:57
 35/38 A kérdező kommentje:

B.szki ki megyek külföldre néhány évre oszt megtanultam a nyelvet meg lesz pénzem megalapozni a jövőt. Igen van szabadidőm így is, de ha nem lenne ekkora fos a rendszer akkor még több lenne. Azt se tudjátok mi megy nálunk angol fakton akkor nem tudom minek szóltok le...

Előző félévbe írtunk a füzetbe kemény 15 oldalt, ennyire telt a heti 5 órából, szóval nem kell rögtön mindenkit lefikázni és igen is sokkal szívesebben vagyok otthon mint egy olyan fakton, amin semmit se csinálunk

2013. febr. 21. 17:27
 36/38 A kérdező kommentje:
Ez valami rossz szokás lehet itt a gyk-n hogy néhány információ alapján rögtön lefikázzátok az embert, de először magatokba kéne nézni...
2013. febr. 21. 17:29
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

"B.szki ki megyek külföldre néhány évre oszt megtanultam a nyelvet meg lesz pénzem megalapozni a jövőt."

Azért ez sem ilyen egyszerű. Ott kezdődik, mivel nem tudod a nyelvet, ezért nem is fognak olyan munkakörbe osztani, ahol nagyon kéne használnod. Mész gyárba csirkét pucolni, vagy Gasthausba mosogatni. Ott Te nem fogsz megtanulni németül. Nem tudom mik ezek a félreértések, nem egy ismerősöm van, akik így mentek ki, évek óta (!) élnek kinn, azt annyit nem értenek németül, hogy Guten Tag. Saját vállalkozást, meg nyelvtudás nélkül szintén nem fogsz tudni elindítani. De nem akarom összetörni az álmaid, csak gondoltam jó, ha szólok előre.

Btw: tegnap hallottam egy érdekes beszélgetést a buszon. Srác 1 kérdezte srác 2-t: bátyád hol van most? Srác 2: Ausztriában. Srác 1: és mit csinál? Srác 2: postás. Hajnali 2-től dolgozik reggel 6-ig, viszont azt hétfőtől vasárnapig. Fizetett szabadság nincs, ha hazajön, akkor több száz eurót bukik. Srác 1: és mennyit tudott eddig félretenni? Srác 2: ennyi pénzből? Semennyit. Csak a lakbér elviszi majdnem a fizetése felét, nem beszélve a rezsiről és az alap élelmiszerekről. 1000-2000 között keres.

Szóval nem árt egyébként abba is belegondolni, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés, nem tudom mik ezek a tévhitek, hogy majd kimegyünk "németbe" azt minden nélkül majd megszedjük magunkat. Egyáltalán nem így van, de ha nekem nem hiszel, akkor tanuld meg a saját károdon.

2013. febr. 21. 18:51
 38/38 A kérdező kommentje:

Természeti tantárgyakból jó vagyok.

Kémia megy a legjobban, utána biosz és fizika. Talán vegyszerész leszek de még nem biztos. Fősulival + egy középszintű nyelvvizsgával milyen lehetőségeim vannak??

Melyik nyelvre gyúrjak rá az angolra vagy a németre?

Én a németre gondoltam, mert abból jobb vagyok és ha Ausztriában dolgoznék onnan haza is tudnék jönni. Te utolsó nekem ez a postás dolog nagyon tetszik. Korán kelni imádok, és ez napi 4 óra munka, napközben meg bárhova elmehetnél csavaroghatnál esetleg vállalni is lehetne plusz munkát stb, szóval kösz hogy leírtad ezt a történetet.

2013. febr. 21. 19:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!