Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A fakt 12-edikben is kötelező?

A fakt 12-edikben is kötelező?

Figyelt kérdés
12-edikes tanuló vagyok, de 0-adikos is voltam tehát elvileg most vagyok 3-adikos. Két faktot kötelező volt választanunk év elején, és azt mondta az egyik faktos tanár hogy ha valakinek nem tetszik a fakt jövőre át lehet jelentkezni gy másikra. Én úgy tudtam hogy utolsó évünkben már nem lesz kötelező a fakt, minek is lenne? Készülnünk kell az érettséginkre ne rabolják az időnket, aki meg emeltezni akar az tanulja meg magától vagy ahogy akarja, de a többieket emiatt ne szívassák meg hogy egy fakt miatt amire 2-3 ember jár van naponta 2 lyukas óránk. Messze lakok a suliból és ez nagy szemétség hogy néhány ember miatt későn érjek haza. Persze normális esetben a faktoknak órák után kellene lenniük, de a sulinkban még ezt sem képesek megoldani. Szóval lehet olyat hogy kötelező legyen a fakt utolsó évben is? Mert én ilyenről még nem hallottam és ha kötelező lesz akkor marad a suli váltás (napi akár 1-2 óra kiesés is sok egy középsulis gyereknek)

2013. febr. 19. 10:42
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
Időbe belefér, de energia is kell hozzá.
2013. febr. 19. 13:38
 12/38 anonim ***** válasza:

Iskolaváltás biztos, hogy nem lesz megoldás, mert a legtöbb iskolában (hacsak nem az összesben), kötelező legalább 1 fakultáción részt venni. Ha felvettél egyet, akkor ott kell lenned és pont. Ha nem tetszik, akkor legközelebb majd kétszer meggondolod, hogy mit csinálj.

Amit meg írtál az emelt érettségiről meg az otthon egyedül megtanulásról konkrétan úgy hülyeség, ahogy van. Próbálj csak meg Te gyedül felkészülni egy emelt kémia vagy matek érettségire. Meglátjuk hogy jön össze. A fakultáció nem a diákok ellen, hanem a diákokért van. Hogy emelt óraszámban tudj tanulni olyasmit, amivel később foglalkozni szeretnél. Ennélfogva az az 1-2 óra kiesés ahogy Te nevezed egyáltalán nem kiesés, hiszen akkor is azt tanulod, ami neked kell, ami számodra fontos. Egyébként nem pár ember miatt szívatnak meg titeket, mivel nagyon sok helyen mindenképpen kötelező az emelt érettségi, ennélfogva az olyanok vannak inkább kevesen, akik hasonlóan hozzád, nem emelteznek semmiből. Ennyiből a többiek is fellázadhatnának, ha esetleg miattad nem indítanak fakultációt, mert a Te idődet rabolják.

2013. febr. 19. 14:22
 13/38 anonim ***** válasza:

"A fakultáció nem a diákok ellen, hanem a diákokért van"

Na, pont ezért nem kéne kötelezővé tenni. Ha érte lenne a kötelező fakultáció, akkor eldönthetné, hogy be akar-e járni az összesre. Pihenni is kell valamikor, az Ég áldjon meg!!

2013. febr. 19. 14:35
 14/38 anonim ***** válasza:
És az csak iskola utáni délutáni program, különben benne lenne az órarendben, szóval ez így hivatalosan 'választható' lenne, de nekik kötelező még két órát bentmaradni, ha meg még dolgozatot is íratnak 8-9. órában velük, olyannal aki bent sem akar maradni, az úgy elég kemény. Mikor mi csomóan a 7. órától kivannak, és már azon sem fog annyira az agyuk, szóval lehet, hogy van, hogy már a 7. óra is csak fárasztás, mert már ott se marad meg semmi, és akkor még 8-9. órában is ott ülnek, és csak írnak. :/
2013. febr. 19. 14:38
 15/38 anonim ***** válasza:
65%

"Pihenni is kell valamikor, az Ég áldjon meg!!"

Nem vettem észre, hogy egy gimnázium annyira halálosan fárasztó lenne, hogy plusz 2 órától kimerültségről beszéljük, meg arról, hogy az illető nem tud rendesen felkészülni érettségire. Remélem ezek után egyikőtök sem gondolkodik semmiféle felsőoktatásban, mert ott adott esetben reggeltől estig benn vagy suliban, a kutyát nem érdekli, hogy neked milyen elfoglaltságaid voltak, de a vizsgát akkor is le kell tenni. Arról nem is beszélve, hogy valakit ennyi már nagyon leterhel, akkor mi lesz, ha dolgoznia kell? Én dolgoztam nyáron lányként 9-13 órát egy nap, míg mások a hasukat süttették a Balcsin és fárasztónak fárasztó volt, de kibírtam. Viszont egy gimnáziumi hét ehhez a munkához képest lósz@r se. És nem kemény fizikai, mezőgazdasági munkáról beszélek, hanem turisztikai melóról, amiről olyan sokan álmodoznak nyáron. Akkor mi lesz, ha majd dolgoznotok kell? Felháborodva közlitek a munkaadóval, hogy nem dolgoztok csak napi 7 órát, mert pihenni is kell valamikor?

2013. febr. 19. 16:06
 16/38 anonim ***** válasza:
-.-" Neked is mutatok valamit.
2013. febr. 19. 16:16
 17/38 anonim ***** válasza:
Hiába pontozzátok le a 83%-ost, teljes mértékben igaza van.
2013. febr. 19. 18:31
 18/38 A kérdező kommentje:

Most így hirtelen minden válaszra nem tudok reagálni, de majd privátba megbeszéljük.

Azért álljon meg a menet, nem plusz két óra kötelező hanem 5 óra, és ez még csak az egyik fakt.

Ki mondta ezt egyeseknek hogy ez csak plusz 2órát jelent??

A másik pedig hogy aki a sulitól 5-10percre lakik gyalog annak nem megerőltető 1-2 óra kiesés, de nekem az hogy fél hétkor kelek és ha 7órám van fél 4-re érek haza az már egy picit sok. Van egy hobbim amit télen pont nem tudok csinálni, mert sötétedésre érek haza, na ilyenkor ti is megtudnátok hogy akár egyetlen egy órácska is mekkora kincset ér. A másik pedig hogy van egy "munkám", ami naponta 500 forintot jelent, de ezt a faktok miatt egész télen nem tudtam csinálni, mert későn értem haza...

Egyedül nem lehet tanulni???

Ez elég érdekes, én ősszel érettségiztem németből és a tanárom azt mondta hogy bajban vagyok mert 25%-tól kettes.

Egyetlen egy tételt sem tanultam meg, csak elolvastam 3 könyvet, ami a német nyelvtanról szól, és simán meg lett a 3-as. Szóval ennyit az oktatásról...

Valljuk be hogy az oktatásunk egy régi elavult rendszer, ami egyre rosszabb lesz (rengeteg suliban a tanároknak szinte ordítaniuk kell hogy hátul is hallják), ráadásul a megszerzett ismeretekre csak rövid távon emlékszünk (ezt a felső oktatásban részt vevők is megtapasztalhatnák úgy hogy például egy dolgozatukat még egyszer megíratnák velük mondjuk 48 óra múlva és akkor elég meglepő eredmények születnének). Ennyire nem akartam bele menni, de elhihetitek hogy sokkal jobb módszerek is léteznek annál mint ami az iskolákban folyik. Például mi az óra 3/4-én a ppt-t másoljuk a füzetbe. Mennyivel jobb lenne ha odaadnák az anyagot, amit előző nap átolvasnánk és utána elmagyarázná a tanár a dolgokat. Ezt csak példának írtam, mert szerintem az órát nem azzal kellene tölteni hogy a tábláról másoljuk azt ami a könyvben van, mert ennek így semmi értelme...

2013. febr. 19. 19:58
 19/38 anonim ***** válasza:
kedves kérdező! szerinted normális diáknak az a célja az érettségin, hogy "meglegyen a hármas"? ötösre nem tudtad volna magadtól megtanulni... ha pedig emeltről van szó, akkor meg főleg segít a fakultációs óra
2013. febr. 19. 20:01
 20/38 A kérdező kommentje:

Tehát én nem vagyok normális?

Honnan veszed hogy nem tudtam volna megtanulni, vagy csak előre eldöntötted hogy csak tanárral tehetsz le egy jó érettségit?

Az baj ha nekem nem a tanulás az életem??

Ha igen bocsánatot kérek

2013. febr. 19. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!