A fakt 12-edikben is kötelező?
ez érdekes.. nálunk a fakt azt jelenti, hogy bizonyos tantárgyakból az utolsó két évben több órád van. ezt azért választod, hogy emelt érettségit tudj tenni. legalábbis nálunk ez így van. aki biosz-kémia faktra jár, az ezekből emeltezik is. aki töri faktra, az töriből emeltezik. stb. persze van olyan, hogy valaki úgy megy el faktra, hogy nem tesz emeltet, de azért érdekli a dolog, az nálunk nem hisztizik azon, hogy haza akar menni óra helyett... örül, hogy emelt óraszámban tanulhatja azt, ami érdekli... ráadásul nekünk tanórákként vannak a faktok, nem délután.
szóval furcsa ez a rendszer nálatok.
Mindent elmondtak előttünk. Nálunk 10. osztályban félévkor kellett választani, de nem volt kötelező! De ha már jelentkeztél, akkor kötelező volt járni, ugyan úgy igazolatlant kaptál, ha nem mentél be, ugyan úgy jegyeket kaptál, ugyan úgy dolgozatot is írtunk. Nálunk még váltani se lehetett, amit választottál az 11-12.-ben kötelező és pont. Ha nem tetszett így jártál, be kellett járni.
És a fakultáció nem korrepetálás, nem felzárkóztatás, hanem plusz óra, az emelt érettségire készít fel.
Amikor vállaltad a fakultációt, akkor azt is vállaltad, hogy nem délután 3-ra érsz haza.
És épphogy 12.-ben jó, ha kötelező. Könnyebb egy tanárral készülni, mint egyedül. Örülj neki, hogy egyáltalán járhatsz és van olyan ember aki a szádba rágja. Egyetemen nem lesz ilyenre lehetőséged.
"napi akár 1-2 óra kiesés is sok egy középsulis gyereknek"
Na, azért nem kell túlozni! :)
Előző: nem értem ezt a nagy felháborodást. Abszolút jogos, ha kötelezővé teszik, HA felveszed a fakultációt. Mert ugyebár nem kötelező felvenni. De ha így döntöttél, akkor vállalni kell a plusz órát.
Nem tudom, hogy hány éves vagy, de ez a diákok érdekeit szolgálja.
Egyetemen is ha felveszel több szabadon választható tantárgyat, akkor vállalod, hogy több órád lesz, többet kell tanulni vizsgaidőszakban, több vizsgád lesz.
Pont az hogy kötelező volt felvenni faktokat!!
Ha nem vettem volna fel 2 faktot akkor beosztanak máshová, nálunk ez így megy. Itt nem a lustaságról van szó, hanem arról hogy olyan faktokat amiket szívesen felvettem volna nem is indítottak, tehát azoknak nem a fakttal van a gond, hanem azzal hogy rám vannak erőltetve olyan tantárgyak, amik egyáltalán nem érdekelnek.
Kérvényt írtam, néhány hét múlva megkaptam a választ hogy a fakt kötelező, átmenni is csak úgy lehet egy másik faktra hogy a mostaniból osztályozót írok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!