A fakt 12-edikben is kötelező?
Megint hülyeséget beszélsz, mert soha nem laktam 5-10 percre a sulimtól, még általános iskolába is bejártam faluról, busszal zötyögtem. És elhiheted, hogy nem volt minden 10. percben csatlakozás (most sincs), sokszor előfordult, hogy én már reggel 7-re benn voltam suliban egyedül, illetőleg arra is volt precedens, hogy délután tovább kellett benn maradnom, mert úgy jött a busz. Belehaltam? Nem. Leültem és tanultam ,ahogy azt a többi bejárós is csinálta.
A másik meg ez a 3-mas német érettségi. De drága, én itt emelt kémia érettségikről beszélek, amelyet nem hogy 5-ösre, de ilyen 80-90 %-ra írnak meg egyesek! Azt azért elég nehéz egyedül összehozni. Értem én, hogy vannak zsenik, akik mégis képesek rá, de Te is jól tudod, hogy nem ez az általános jellemző. Most arra vered a nyálad, hogy egyedül felkészültél és letettél egy német érettségit 3-masra? Most komolyan ezt olyan nagy dolognak tartod? Elhiszem, hogy Te nem akarsz továbbtanulni, de vannak akik igen. Én is túléltem a középiskolát vhogy, nekem is volt 3 fakultációm, mert terveim voltak/vannak és nem haltam bele. Most is képes vagyok orvosi mellett egy kis plusz melót összehozni, ami ugyan nem több egy kis angol korrepetálásnál, nyelvvizsga-felkészítésnél, de belefér az időmbe. Pihenni is tudok, ha kell.
De, ha ennyire zavar Téged ez az egész, akkor nem értem, hogy mit nyavajogsz itt, válts iskolát utolsó évben. Annál jobb nincs is, mint egy vadidegen osztállyal ballagni, illetőleg pofára esni mikor kiderül, ott sincs kolbászból a kerítés. Akármit mondasz, akkor sem értek egyet azzal, hogy ne legyen 12-ben fakultáció. Ne legyen filozófia, ne legyen rajz, ez mindenképpen igaz, de azért a fakultáció lehetőségét ne vegyék el olyantól, aki tovább tanulna.
Szégyen, hogy te 18 éves vagy. Ilyen gondolkodás móddal nem sokra fogod vinni. És ezt most komolyan mondom.
Abszolút nem reális dolog ez az egész. Azért rinyálsz mert fél 7-kor kell kelni és fél 4-kor érsz haza?????? Ember! Egy generációba tartozunk, de én ezt 12 évig csináltam. És nem panaszkodtam ilyenért! Mert nem egy osztálytársam kelt jóval korábban, és ők még később is értek haza. De még ők sem picsogtak, mint egy kis sz.ros.
Szerintem hagyjuk 22-es, a kérdező már rég eldöntötte mit is gondoljon a dologról, bármit írunk vagy mondunk, az nem lesz jó.
Nem mellékesen 11-ben volt egy cserediák osztálytársunk Thaiföldről. Megkérdeztem, hogy mennyire tartja nehéznek a magyar közoktatást és azt mondta, hogy náluk ez azért valamivel szigorúbb, eltekintve az olyan apróságoktól, hogy iskolaköpeny, egyen frizura és szigorúan sminkmentes környezet (magyarán Matula, bár nem tudom, hogy a kérdezőnek mennyi fogalma van arról mi is az), ők is reggel 8-ra mennek suliba viszont 4-ig kivétel nélkül benn vannak. Mindenki. Nem azért, mert nem tudnak haza menni, hanem mert minden nap addig tart a tanítás. Egy okos, értelmes, vidám lányt ismertem meg a személyében és soha nem panaszkodott, hogy nekik otthon hú de sokat kell tudniuk. Amiatt sem szólt soha egy szót sem, hogy neki is kötelező volt legalább egy angol fakultáción részt venni annak ellenére, hogy folyékonyan beszélte a nyelvet (1 évig az USA-ban is volt csere diák). Szóval ez megint valami magyar szokás lehet nyavalyogni az oktatás miatt, hogy bezzeg nyugaton... hát ha nagyon őszinte akarok lenni, a nyári melómon én találkoztam olyan sráccal, mint Te is kérdező, az oktatás sz@r, a tanulás hülyeség stb, de pincér létére mégis mindig hozzám jött oda, ha külföldi volt a vendég, ő meg semmiféle emberi nyelven nem tudott megszólalni, nem is beszélve arról az esetről, amikor megkért, hogy emeljek négyzetre egy számot, mert ő nem tudja hogyan kell (valós eset, nem viccből gondolta). Úgyhogy amíg ilyen analfabéták vannak az országban, megértem, ha kötelezővé teszik a fakultációkat, addig is tanul valamit az a szerencsétlen gyerek.
Azért nagyszerűen lehet látni hogy a "tanult" emberek mennyire lenézik azokat akiknek elég egy középiskola is.
A magyar mindig is egy lázadozó nép volt, ebből látszik hogy ti jó páran nem vagytok azok;)
Egyébként hogy tanultátok meg ilyen jól a magyart??:O
Mi a titkotok eláruljátok?:)
Ez nem lenézés. Ezek példák, hogy az emberi elme, a test fizikailag és lelkileg is sokkal többet kibír annál, amitől ti itt sírtok. Azért példálózunk az egyetemmel, mert ez a legláthatóbb bizonyíték erre. Mint írtam a középiskola és az egyetem között nincs átmenet, mondhatni, hogy egyik napról a másikra kell hozzászoknod az egész napos tanuláshoz, hogy alig van szabadidőd vagy éppen ahhoz, hogy alig tudsz aludni hét közben. És ki lehet bírni.
ui.: Ha mindenki lázadna mindenért, akkor még nagyobb gázban lenne ez az ország. De inkább, akkor mond azt, hogy nem vagyok magyar. E téren nem ember szava dönt, főleg nem a tiéd.
Igen, normális. Mert kibírható. Ez ezzel jár és ez csak egy időszak, nem örök élet meg egy nap.
De a kérdés szempontjából ez lényegtelen. Mert középiskola mellett (főleg úgy, hogy fél 4-kor ér haza, amikor "nehéz" napja van), lehet aludni 8-9 órát. Aminek már elégnek kell lennie egy egészséges szervezetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!