Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti hogyan teszitek élvezhetőbb...

Ti hogyan teszitek élvezhetőbbé a tanulást anélkül, hogy az rontaná a tanulás hatékonyságát?

Figyelt kérdés

2013. jan. 24. 21:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeségeket rajzolok közben. Mármint olyasmit, ami nekem a tananyaggal kapcsolatos. Ha pl. idegen szavak vannak benne, akkor az idegen szóra hangzásilag legjobban hasonlító magyar szavakat rajzolom le. Szerintem ez jó móka, és így könnyebben is megjegyzem az új szavakat a rajzokról. Persze nem húzom ezzel az időt, csak gyorsan lefirkantok valamit, nem művészi képek lesznek. A legjobb, ha az összes rajz egyetlen ábrának a különböző részleteit alkotja, mert akkor csak a rajzot kell memorizálni a végén.
2013. jan. 24. 21:34
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én is rajzolok. Bár nem azt ami a tananyaghoz kapcsolódik, hanem minden sz*rt. És miközben készül a nagy mű, felmondom magamban a tanutakat. Néha hangosan, úgy jobban megmarad.

Ha vizuális típus vagy, akkor sokat segíthetnek a rajzok, ábrák, színes toll, szövegkiemelő.

Vagy ha eszel közben. Én sokszor eszek tanulás alatt, közben átolvasom, próbálom megérteni, aztán mire megettem, elkezdem megtanulni.

2013. jan. 25. 00:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem furcsa szokásom van. Nem tudok víz nélkül tanulni. Eleve nagyon szeretem a vizet és sokat iszok, de ha leülök tanulni, mindig itt van mellettem egy flakon víz, amiből kortyolgatok. :)

Ezenkívül, mivel vizuális típus vagyok, különböző színekkel és módon szoktam aláhúzni a lényeget. Van citromsárga, rózsaszín és kék szövegkiemelőm, piros, fekete, zöld tollam és színes ceruzáim. Ezeket szoktam felváltva használni, illetve egy vonallal húzom alá, vagy kettővel úgy, hogy az egy vastag legyen, hullámossal húzom alá. Így aztán szembetűnő lesz a lényeg, és óra előtt ezt futom át. Dolgozat/felelés közben is elképzelem a jegyzetet és látom, hogy mik vannak aláhúzva és tudom, mit kell mondanom. :D

2013. jan. 25. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!