Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek a tanulás, jó...

Szerintetek a tanulás, jó jegyek szerencsén múlik?

Figyelt kérdés
12-es vagyok. Boldog vagyok a párommal, akinek végülis szerencsés élete van, szülei fizetik az egyetemet, nőgyógász lesz, de nem tanul abszolút semmit, csak vizsgaidőszakban akkor is keveset. Múlt heti vizsgáin nem volt, mert együtt töltöttük az egész hetet. Szuper volt !Távol van tőlem, így mikor odautazok nem megy egyetemre be, mégis megvannak a jó jegyei. Én sem voltam múlt héten iskolában, ma mentem legelőre és a bemutatómra, amit csak előkészítettem, végülis a tanárnő megadta az 5öst, anélkül, hogy mondtam volna pár szót is. Az osztályfőnök falaz nekem mindig. Már ha hiányzom sem kell igazolást vigyek, mivel ugy-e "beteg voltam". Ennyire könyű lenne az élet? Ha egyetemen is bevágódok a tanároknál ott is könnyen menne? Tanulni "muszáj", vég esetekben tanulok szerencsére, mert mindig úgy alakul, hogy nem vagyok ott órán:D Ti is keveset tanultok?
2013. jan. 21. 18:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Egyetem eléggé más.. Ott nem 1-2 tanárod lesz, hanem minden tárgyat jobb esetben csak 1 tanár oktat, de számukra Te is csak egy 6 számjegyű kód leszel, semmi több.

Tanulni pedig nem csak azért kell, hogy jó jegyeid legyenek, mert 2-esekkel is el lehet ugyan vegetálni, de akkor nem leszel jó azon a szakteürleten, amin majd a diplomád szerzed meg.

2013. jan. 21. 18:12
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha van pénzük fizetni az egyetemet (ami félévente 1 millió körül van), akkor gondolom vannak olyan befolyásosak a szülei, hogy azt is elintézik neki, hogy átmenjen a vizsgákon.

Elég szomorú, hogy orvosi egyetemen is ez megy.

Ez nem szerencse, ez pénz. Meg ismeretség.

2013. jan. 21. 18:17
 3/7 A kérdező kommentje:
tulajdonképpen ő "bábaasszonynak" tanul, de lehet végezni majd egy képesítést amivel nőgyógyász lehet
2013. jan. 21. 18:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Ezzel maximum téged szédít.

Akkor lehet nőgyógyász, ha az orvosi egyetemet végzi el.

2013. jan. 21. 18:36
 5/7 anonim ***** válasza:

"tulajdonképpen ő "bábaasszonynak" tanul, de lehet végezni majd egy képesítést amivel nőgyógyász lehet"

ezen besírtam XD ez qrwayoo :D:D

igen, ez a képesítés egy 6 éves orvosi egyetem és utána 4 év szakosodás...

2013. jan. 21. 19:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Nevezheted szerencsének a dolgot, de tudod, elég gáz ez az egész.

Nyaljak be a tanároknak azért, hogy falazzanak, ha nem megyek be suliba? Ez full gáz! Én nem nyalizok senkinek, adom önmagamat és a legtöbb tanár kedvel. Az mondjuk más kérdés, hogy ritkán hiányzom, csak akkor, ha nagyon indokolt.

A másik a tanulás.. A tanulás nem a szerencsén múlik. Persze a dúsgazdag szülők lefizethetik a tanárt, vagy benyalhatsz a tanáraidnak, de a nagybetűs életben úgy is kibukik, hogy mit csináltál az iskolai évek alatt. Ha elsimlized az egészet, az gáz, úgy is kiderül. Egy jó megfigyelő képességgel rendelkező ember már egy hétköznapi társalgás során is le tudja szűrni, hogy mennyire lehet tanult, intelligens az illető.

Én a nehezebb utat választottam. Nem megy minden olyan könnyen, de megküzdök vele. Rászánom az időt és megtanulom, felkészülök. Mert én tényleg szeretnél elérni valamit az életben, én tényleg szeretnék az általam választott szakterületen kiemelkedő lenni. Ezért viszont tenni kell, nem nyalizni.

Mellesleg én is végzős vagyok.

2013. jan. 21. 19:09
 7/7 anonim ***** válasza:
arra lennék kíváncsi, hogy hogy tudsz így büszke lenni a párodra, hogyha egyáltalán nem veszi komolyan, amit csinál, ha linkeskedik és beleszarik az egész életbe?
2013. jan. 21. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!