Nem tudom eldönteni hogy mi legyek, hogyan tovább?
Igazából nem tartom jó ötletnek ide kiírni ezt a kérdést, de már nem tudok kihez fordulni. Szüleimmel már szinte mindenkivel meg beszéltem, de még mindig nem tudom eldönteni hogy mi legyen 2 év múlva.
Van egy családi vállalkozásunk amit tovább tudnék vinni ha olyan szakra mennék, ez az egyik lehetőség, egy biztos pont.
De viszont a szívem jobban húz hogy elmenjek a moméra fotógráfus képzsére és vagy London, USA tehát külföldre menjek, ez a második lehetőség. Az utolsó nem valami biztos, szinte szerencsejátékhoz hasonlítanám, mert ugye 1 lapra teszek fel sok mindent, ha nem jön be meg bukok rajta. Nem bírom eldönteni, kérlek segítsetek! Ti mit tennétek ?
Szia!
Én a helyedben mindneképp a családi vállalkozást választanám. Oltári nagy szerencse kell ahhoz, hogy a fotózásból meg tudj élni, legyen szó itthonról vagy külföldről.
Szóval előbb végezd el a biztonságot jelentő szakot, majd utána lesz még lehetőséged elmenni fotózni is, de csak így a "szerencsejátékra" bízni, háááááát... Vakmerő lenne az biztos.
itt az a lényeg, hogy szeretnéd-e csinálni azt a vállalkozást? érdekel-e, van hozzá kedved?
mert ha abszolút nincs semmi affinitásod hozzá, akkor hagyd a p.csába. mert később se fogod tudni megszeretni annyira, hogy életed végéig csináld.
Igazából itt egy mezőgazdasági vállalkozásról van szó, hát nem tudom... most nagyon gondolkozok rajta.
Lehet hogy korán van még, de el kell döntenem hogy akkor milyen suliban fogok tovább tanulni hogy agrár vagy mome, a szívem külföldhöz és a fotózáshoz húz inkább, de lehet hogy érdemesebb lenne tovább vinni.. nem tudom teljesen tanácstalan vagyok. Köszi a válaszokat azért! :)
"Nem is kell élete végéig csinálnia, de fotózásból nem fog megélni."
Akkor mégis, hogy érted, hogy nem kell élete végéig csinálnia? Majd beállítanak a helyére valakit? Mert azt most is meg lehet akkor tenni és mehet a MOME-ra.
Én csak annyit mondok, hogy csak is kizárólag olyat tanuljon amit szeret csinálni. Felőlem lehet az mezőgazdaság vagy fotózás is. De a pénznem nincs sok értelme úgy, hogy ha az összes napja kín szenvedés, mert utálja csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!