Miért nem tudom eldönteni, hogy mi legyek, ha "nagy leszek"?
Nos velem is hasonló a helyzet. (Igaz én még csak elsős egyetemista vagyok) Én a német nyelvet választottam, mint továbbtanulási irányt, ebből voltam úgy igazán jó gimiben, evidens volt tehát. Most fél év után ott tartok, hogy nem tudom, mit tegyek, ehhez még az is hozzájön, hogy nagyon zárkózott lány vagyok, egy barátom nincsen. Gyakorlatilag csak bemegyek és ha végeztem, hazajövök, nem szólok jóformán senkihez! Váltanék is, egy részem azt mondja, de nem tudok mire!
Úgy vagyok vele, hogy amíg nincs más alternatíva, addig ennél kell maradni. Az a lehető legrosszabb, hogy egy csomó mindenbe belekapsz és aztán mindenből elvégzel ennyit vagy annyit! Akkor már valamit következetesen végig kell csinálni! Egyébként nekem van "állommelóm" de tudodm, hogy egy betegségem miatt nem valósulhat meg soha, ezért is nehéz!
Talán segítene, ha elmennél egy komplex pályaválasztási tanácsadásra, ahol pszichológiai felmérést is végeznek, ha ennyire nem tudod eldönteni!
Szia!
Akár hiszed, akár nem, nálam is majdnem 100%-ig ugyanez a helyzet. Én sem vagyok már fiatal, hogy ez a kérdés foglalkoztasson, és mégis! Hónapok óta gondolkozom azon, hogy milyen irányba induljak, mert a jelenlegi helyzetemmel egyáltalán nem vagyok elégedett. Végzettségem ugyan nekem csak kettő van, viszont annyi minden érdekelt mindig is, hogy legalább 5 féle szakterületbe belekóstoltam már így vagy úgy (tanulás [suliban/egyedül], munka). Azt hiszem tudom, mit érzel! Nagyon nem könnyű ez a helyzet.
A pályaválasztási tanácsadón gondolkozom, ahogy az előző válaszoló is írta, mert - hasonlóan hozzád - nem szeretnék megint egy olyan döntést hozni, amiről később kiderül, hogy nem az igazi. Mert ugyan tervem már van (germanisztika), de mi van, ha egy ilyen teszt kideríti, hogy talán ezzel is ugyanúgy járnék, mint az előzőekkel.
Szóval, azt hiszem, hogy ezt mindenképp megpróbálom. A felvi.hu-n (de gondolom máshol is) van egy ilyen szolgáltatás, ami talán jó lehet valamire. Szerintem ezt a pályaválasztási tanácsadást te is megpróbálhatod. Veszíteni nem veszítesz semmit.
Egyébként a környezetedben hogyan viszonyulnak ehhez a kérdéshez? Mert azért ez is sokat számít. Szerencsére engem támogatnának a tanulásban, csak azt kell eldöntenem - most már végleg -, hogy mit akarok. :)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!