Késő elkezdeni az egyetemet 25-26-27 évesen?
El akarok tűnni itthonról, mert már nem bírom idegileg. Depressziós vagyok, pánikbeteg és semmihez nincs kedvem. A szüleim állandóan megmondják, hogy mit csináljak és hogyan. Most is egy olyan képzésen vagyok, amit nem is én akartam, hanem ők (mert -ahogy ők mondják- ezzel bárhova felvesznek dolgozni). Ki szeretnék menni külföldre, Svédországba egyetemre és ott pszichológiát tanulni. De ahhoz természetesen pénz kell. Egy-két évet dolgoznék, közben megtanulnám a nyelvet. Plusz tennék le még legalább 1 emelt érettségit (attól függ, hogy az adott egyetem mit kér).
De igazából félek, hogy a szüleim mit fognak mondani...Eddig akármit találtam ki, lebeszéltek róla, mert szerintük nem tudom, hogy milyen az igazi világ. Ők sajnos nem fognak támogatni engem, mert elég rosszul állunk anyagilag. Mindig azt mondják, hogy majd ha én és a testvérem elmegyünk dolgozni, akkor jó lesz. Most az a legnagyobb félelmem, hogy a megtakarított pénzemet is el fogják kérni...És nem fogok tudni kimenni külföldre.
Nagy szemétség ez tőlem? Mármint hogy magamra akarom költeni a pénzemet? Én már nem tudom...
21 éves vagyok és tényleg függök a szüleimtől, mind érzelmileg, mind anyagilag. Tesóim nem ilyenek, az egyik nővérem 23, a másik meg 25 éves. Mindketten egyetemen vannak és szerintem a szüleim neheztelnek rám, amiért én nem mentem...Azért viselkednek velem másként, mint velük.
Úgy gondoltam, hogy itthon dolgoznék valamit (miután elvégeztem a mostani szakomat), és ha szereztem egy kis pénzt, utána mennék ki. Ez alatt az itthon töltött idő alatt megtanulnám a nyelvet is, legalább középszinten. Beszélek angolul és németül is, mindkettőt felső fokon.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!