Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hülyeség lenne elkezdeni az...

Hülyeség lenne elkezdeni az orvosi egyetemet több mint 40 évesen?

Figyelt kérdés

A lányom orvos akar lenni, és valahogy én is kedvet kaptam a tanuláshoz, ráadásul biológiából és kémiából mindig is jó voltam.

A lányom azt találta ki, hogy felvételizzünk együtt az orvosi egyetemre.

Amikor ezt a feleségem megtudta, eléggé kiröhögött.

2012. márc. 30. 10:05
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
17%

Az. Más ennyi idősen már befutott orvos. Szerintem senki nem venne komolyan. Sebésznek pláne ne menj, mire elkezdenél műteni, már remegne a kezed.

Nem bántásból írtam.

2012. márc. 30. 10:06
 2/23 A kérdező kommentje:
pszichiáter lennék
2012. márc. 30. 10:07
 3/23 anonim ***** válasza:
25%
40 évesen valószínűtlen, hogy eleget teszel az állami támogatott képzés feltételeinek, innentől fogva a tandí félévenként 1 milka. Kicsit drága szórakozás...
2012. márc. 30. 10:16
 4/23 anonim ***** válasza:
41%
Nem hülyeség, sosem késő. Hajrá!
2012. márc. 30. 10:18
 5/23 anonim ***** válasza:
14%
sokan 30 után kezdik el, mert így jött össze. szerintem téged sem néznének ki onnan, meg amúgy is kit érdekel mit gondol a többi? az viszont már kérdés, hogy pszichiáterként mit tudsz kezdeni a diplomáddal
2012. márc. 30. 10:18
 6/23 anonim ***** válasza:
22%
Ha pszichiáternek szeretnél menni, szerintem az rendben van. Soma Mamagésa is pár éve végezte el, ő pszichológus lett. Ha sztárnak lehet, civilnek miért ne? Megpróbálni meglehet.
2012. márc. 30. 10:27
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért a pszichiáternek nem sok köze van a pszichológushoz.
2012. márc. 30. 10:41
 8/23 anonim ***** válasza:
88%

Mérlegeld. 6 év orvosi (jó esetben, de a többségnek 7 év). 4-7 év szakosodás. Számold ki, hogy hány éves leszel, mire elvégzed illetve mire saját praxisod lehet. Ez utóbbi nyilván ha már szakorvos vagy, tehát a szakosodás után. Gondold át, hogy megéri e, mennyire fogsz utána dolgozni stb stb. Illetve érdekelne, hogy van e már diplomád, mert ha igen, akkor költségtérítéses formában tanulhatsz csak, ami majdnem 1 millió forint egy félévben (!). Aztán orvosi mellett nincs munka, ez egyértelmű. Persze van egy két ember, aki mégis bevállal némi diákmelót, de az rendre a tanulás rovására megy. Tehát ha most dolgozol elestek a jövedelmedtől.

Magadban te döntsd el, hogy megéri e. Én nem mondom azt, hogy 40 évesen késő, mert sosincs késő. De nem biztos, hogy megéri.

(a pszichológus és a pszichiáter tényleg 2 teljesen különböző dolog, ne hasonlítsuk a kettőt egymáshoz!)

2012. márc. 30. 10:59
 9/23 anonim ***** válasza:
82%
50 évesen azt mondanám, késő. Így még ugyan nem, de anyagilag tényleg nem tudom, hogy ki tudja ezt vállalni?! 1 M/ félév, ha már van diplomád, ha pedig nincs, nem tudom, nincs-e egy 35 éves korhatár államilag támogatottképzésekhez?
2012. márc. 30. 11:07
 10/23 anonim ***** válasza:
75%
Nem hülyeség. Tanulni, pláne olyasmit tanulni, ami érdekel, sosem hülyeség. Ha megengedheted magadnak, menj!
2012. márc. 30. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!