Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Késő elkezdeni az egyetemet...

Késő elkezdeni az egyetemet 25-26-27 évesen?

Figyelt kérdés

El akarok tűnni itthonról, mert már nem bírom idegileg. Depressziós vagyok, pánikbeteg és semmihez nincs kedvem. A szüleim állandóan megmondják, hogy mit csináljak és hogyan. Most is egy olyan képzésen vagyok, amit nem is én akartam, hanem ők (mert -ahogy ők mondják- ezzel bárhova felvesznek dolgozni). Ki szeretnék menni külföldre, Svédországba egyetemre és ott pszichológiát tanulni. De ahhoz természetesen pénz kell. Egy-két évet dolgoznék, közben megtanulnám a nyelvet. Plusz tennék le még legalább 1 emelt érettségit (attól függ, hogy az adott egyetem mit kér).

De igazából félek, hogy a szüleim mit fognak mondani...Eddig akármit találtam ki, lebeszéltek róla, mert szerintük nem tudom, hogy milyen az igazi világ. Ők sajnos nem fognak támogatni engem, mert elég rosszul állunk anyagilag. Mindig azt mondják, hogy majd ha én és a testvérem elmegyünk dolgozni, akkor jó lesz. Most az a legnagyobb félelmem, hogy a megtakarított pénzemet is el fogják kérni...És nem fogok tudni kimenni külföldre.

Nagy szemétség ez tőlem? Mármint hogy magamra akarom költeni a pénzemet? Én már nem tudom...

2013. jan. 19. 23:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem gáz.

Az meg normális, hogy ha a magad pénzét magadra költöd.

2013. jan. 19. 23:36
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Én idén 26. évesen kezdtem az egyetemet nappalin.

Attól, függ ha a számlákra vagy hitelre nem tellene akkor én nem költeném sulira, de mivel nálunk erről szó sincs, így én a tandíjamra költöm a spórolt pénzem. Szóval egyéni helyzettől függ.

2013. jan. 19. 23:37
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha menni akarsz, menj. Én 25 évesen kezdtem el, igaz csak fősulit és 28 évesen fejeztem be. Igaz én munka mellett csináltam, érettségitől kezdve dolgozom.
2013. jan. 19. 23:37
 4/17 anonim válasza:
88%
Ne a szüleid nézd,hanem magad.Teljesen természetes,hogy a saját megkeresett pénzed a tiéd.A szüleidnek inkább támogatniuk kellene az elhatározásod.Érzelmileg minimum.
2013. jan. 19. 23:45
 5/17 QueenRavenna ***** válasza:
91%
Ismerek egy olyan nőt, aki 27 évesen kezdte el az orvosi egyetemet és sikeresen bejefezte, most meg rezidens orvos 34 évesen.
2013. jan. 19. 23:51
 6/17 anonim válasza:
100%
Én most vagyok 25 és szeptemberben kezdtem a Képzőművészetin, mert végre felvettek 3 (-.-) év próbálkozás után, szóval nem gáz, tanulni bármikor lehet.
2013. jan. 20. 00:08
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Örülök, hogy legalább elkésve nem leszek. :')

2013. jan. 20. 00:09
 8/17 xStefix válasza:
100%

Én 28 évesen kezdtem és soksok leszek, mire elvégzem, mert most épp babázom... Nem gáz, vannak ilyen későn érő típusok. :)

De, egy kérdés: Nem menekülés az, hogy meg se állnál Svédhonig?

2013. jan. 20. 00:37
 9/17 A kérdező kommentje:

Gratulálok a babához! :)

Talán menekülés. De nem tudom máshogy elképzelni a jövőmet. Magyarországon legalábbis. Úgy terveztem, hogy kimegyek és ha minden jól megy, megszedem magam :) és talán visszajövök, de akkor sem véglegesen- esetleg pár évre. Mondjuk szerintem ez a jövőkép még mindig jobb, mint a gondolatok az öngyilkosságról pár hónapja.

2013. jan. 20. 00:50
 10/17 xStefix válasza:
100%

Köszi. :)

Hát igen, annál mindenképp jobb! És végülis igazad van. Anyagilag remélhetőleg jobb lenne és a távolság talán rendezné a szüleiddel való kapcsolatodat is (vagy így, vagy úgy).

2013. jan. 20. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!