Központihoz tudnátok tanácsokat adni?
Sziasztok! Idén írom a központi felvételit matematikából és magyarból. Átnéztem a tavalyiakat, de kiszeretném kérni a véleményeteket!
Ti mit tanultatok, milyen dolgokat, mit érdemes átnézni?
A válaszokat előre is köszönöm, és akik szintén idén írja a központit annak is egy kalappal! :)
engem is érdekelnek a tanácsok mert én is idén írom :D
sok szerencsét mindenkinek aki szintén most írja!
Amit a második hozzászóló írt magyarból, az tényleg hasznos és esélyes, hogy lesz a felvételin. Én is pont most írtam ki kérdést erről, a nyelvtantól nem is félek, inkább az irodalmi részétől... fogalmazás meg közmondások... Erre nem igazán lehet készülni. Ezzel kapcsolatban egyetlenegy jótanácsom van: AMIT A FOGALMAZÁSBA LEÍRSZ MAJD, ANNAK NEM KELL IGAZNAK LENNIE! Ha például az a feladat, hogy érvelj annak a tantárgynak a fontossága mellett, amit nem szeretsz, akkor amellett érvelj, amit szeretsz... mert ott több érvet tudsz felhozni, és hatásosabb is lesz! Emellett nekünk még azt mondta a magyartanár, hogy figyeljünk a fogalmazásnál a gyakorlásra, mindig építsük fel a szöveget! Nemcsak formailag, hanem logikailag is!
A nyelvtan részhez esetleg még a tulajdonnevek helyesírásának átnézését ajánlanám, illetve a helyesírási alapelvekkel és a jelentéstannal kapcsolatos tudnivalók memorizálását.
Matektól, bár jó vagyok belőle, én is nagyon félek. Szokott benne lenni számolós, százalékszámításos, átváltásos, grafikonos, kombinatorikás és szöveges feladatok! De ki tudja idén mit találnak ki! Úgy tudom tavaly a függvényes (koordináta rendszeres) és valami vektoros feladat sikerült nagyon gázra.
Hova készülsz középiskolába? :) Sok sikert!
Köszönöm a válaszokat, tanácsokat! :))
Miskolcon a Herman Ottó Gimnáziumba vagy a Földes Ferenc Gimnáziumba jelentkezek biológiára :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!