Hova menjek tovább tanulni? (folytatás lent)
Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok. és fogalmam sincs, hogy mit szeretnék majd dolgozni, csinálni. nem olyan típus vagyok, hogy feladom ha nem megy. most leszek nyolcadikos a Bárdos László Gimibe szeretnék majd menni. (tatabányán) De onnan hogyan tovább ? ötleteket mondjatok, hogy miből lehet manapság megélni, mit élvezetes csinálni.2009. aug. 29. 09:05
1/5 anonim válasza:
Szerintem ne aggodalmaskodj, mert az élet 14 éves korban-főleg egy lányt- nem a továbbtanulás problémájával foglal le (leginkább)... Gondolkodj el azon, hogy mi az, amit szívesen csinálsz-csinálnál. Ne kapkodd el a "döntést", mert általában az ember el akarja dönteni ugyanennyi idősen, hogy pl. kalauz lesz. Tetszik neki a szakma, sokat beszél róla, utánaolvas, aztán 15 éves korára már a szóból is elege lesz, mert ráunt. Hagyj időt magadnak a választásra, és ne ess kétségbe, mert ha véletlenül rosszul is döntesz, még sok lehetőséged lesz szakmát/iskolát váltani-csak akarni kell, és cselekedni. Sok szerencsét! :)
2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ!
igazán sokat segítettél. :)
2009. aug. 29. 09:38
3/5 anonim válasza:
Szia!
A gimit jó ötletnek tarom, hiszen ott minden tantárggyal ugyanúgy fogtok foglalkozni. Ezalatt az idő alatt rájössz, hogy melyik az a terület (vagy mely tantárgyak), ami jobban érdekel(nek) a többinél, vagy jobb vagy belőle/ belőlük. Így főiskolai/ egyetemi szak választása is egyszerűbb lesz.
Sok sikert!
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ! :)
ez is nagyon sokat segített nekem
2009. aug. 29. 10:33
5/5 anonim válasza:
" miből lehet manapság megélni, mit élvezetes csinálni."
Ma nem nagyon lehet megélni semmilyen szakmából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!