Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha középiskol...

Mit lehet tenni, ha középiskolás gyermekre ok nélkül pikkel a tanár és rosszul osztályozza? (folytatás lent)

Figyelt kérdés

Tehát, a lányom középiskolás, a földrajztanárának úgy látszik, nem szimpatikus és ezt azzal mutatja ki, hogy arra a dolgozatra is egyest ad, amiben semmi más hiba nem volt azon kívül, hogy egy szó hiányzott belőle.Egyszóval, mondva csinált indokok.

A lányom sokszor felmondja nekem a földrajzot,így ellenőrzi a tudását.Bár nem vagyok földrajztanár, azt azért látom, hogy van annyi tudása, amivel nem kellett volna megbuknia.Ez a nyomorult azonban következetesen igyekszik megbuktatni.A lányom nem rendetlenkedik az óráján,semmi olyat nem tesz, ami a tanárnő viselkedését indokolná.Nála sokkal rosszabb tanulónak is jobb jegyet ad.

Régóta készülök vele beszélni,de eddig a lányom nagyon tiltakozott ez ellen.De most már vége a türelmemnek!

Ha pótvizsgára kerülne a sor, lehet kérni, hogy másik földrajztanár vizsgáztassa?(persze, csak ha van abban az iskolában másik).Vagy az igazgató segítségét lehet kérni?Mekkora hatásköre lehet az igazgatónak ebben?Vele is mindenképpen beszélnék!

Tanácsokra, tapasztalatokra lennék kíváncsi ha valakinek volt hasonló ügye.Szeretnék hatékonyan fellépni a tanárnővel szemben.

2011. máj. 23. 15:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én tanár vagyok, és az a véleménye, hogy beszélj először a tanárnővel, aztán úgyis látni fogod az arcán, hogy mi a helyzet; ha nagyon védekezik, vagy éppen az ellenkezője, hogy "mit képzelsz, hogy oda mertél menni" akkor mindenképpen beszélj az igazgatónővel, a földrajz csak két éves tárgy, semmiképpen ne ez legyen az oka, amiért a lányod meggyűlöl tanulni :)
2011. máj. 23. 15:31
 2/6 anonim ***** válasza:
69%

Amennyiben a lányod ennyire tiltakozik, hogy beszélj a tanárral, úgy van valami vaj a füle mögött, és nem szeretné, ha kiderülne. Ok nélkül ennyire nem pikkelhet, az ki van zárva.

Az is, hogy egy szó hiányzik, és egyes... Ne már! Az ilyet be kell vinni az igazgatóhoz, és kérni kell, hogy bizottság előtt adhasson a gyerek számot a tudásáról.

Ebben az esetben egy független, nem az iskolához tartozó testület fogja lányt kikérdezni az éves anyagból, ott majd bebizonyíthatja, hogy jogos-e az osztályzata.

A tanárral szembeni hatékony fellépés alapja, ha 200%-os bizonyossággal tudod igazolni, hogy pikkel a gyerekre, és lényegesen rosszabb osztályzatokat ad, mint eddig.

Jövőre ettől még valószínűleg ő marad a tanára, tehát egy iskolaváltásra is készüljetek fel lelkiekben. Kevés a földrajztanár, és nem valószínű, hogy az igazgató megrováson kívül más szankciót kivetne, a kirúgására van esély ugyan, de nem garantált.

30N

2011. máj. 23. 15:35
 3/6 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
51%

Mindenképp beszélj a tanárral.

Szerintem ha látja, hogy a szülőm is be van vonva, odafigyel a gyerekére, akkor lehet hogy nem meri megbuktatni ok nélkül.

2011. máj. 23. 15:35
 4/6 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem is beszélj a tanárral. Az, hogy a lányod nem akarja, hogy bemenj, esetleg csak azért van, hogy azt hiszi, ezáltal a tanár még jobban pikkelne rád. Szerintem légy vele nyugodt, semmiképp nem dühödj fel, még ha úgy is viselkedik, próbáljatok vele nyugodtan beszélgetni, ha nem válik be, marad az igazgató. De őrizd meg a hidegvéred! Sok sikert!
2011. máj. 23. 15:58
 5/6 anonim ***** válasza:

*rá

bocsi

2011. máj. 23. 15:59
 6/6 anonim ***** válasza:
51%

Sajnos a független bizottság előtti vizsgázás, amit javasoltak, már késő. Ha korábban tetted volna fel a kérdést, ezt tudtam volna javasolni, de mivel nincs egy hónap az év végéig, ennek a jelentkezési határideje lejárt.

Mindenképp beszélj a tanárral és az igazgatóval is. Ha javítóvizsgára kerül a sor, azt háromtagú bizottság előtt kell tenni. Ha nincs bent a három tanár, lehet fellebbezni a kormányhivatalnál.

2011. máj. 23. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!