Bölcsész vagy Mérnök?
Ez a "mérnökök nem tudnak helyesen írni" ezt nem tudom honnan vetted (te vagy bárki más). Ez kb mintha azt mondanám, hogy egy bölcsész nem tud összeadni. Az hogy valaki a magyart nem szerette, nem szeretett/tudott verset elemezni pl. az nem jelenti azt, hogy nem tud helyesen írni. Nem azt mondom, hogy mindenki világbajnok helyesírásban, nyilván a fene se emlékszik a nagyon ritka és kacifántos helyesírási szabályokra, de egy bármilyen értelmes szöveg megírása helyesen nem okoz gondot a műszakiak nagy többségének.
Ugyanúgy ahogy például, ha megkérdezném a nem reálos szakon tanuló embereket, hogy magyarázzák el a szögfüggvényeket (ami egy matekban nagyon alap dolog és azt is mondhatnánk alapműveltségnek), akkor nagyon valószínű, hogy nem emlékezne rá mert nem használja. Emiatt azonban nem mondhatnám, hogy nem ismerik még a négy alapműveletet sem.
Érdekes dolog, hogy többre tartunk embereket, csak mert nehezebb szakra járnak.
Én amúgy nem tudom eldönteni, személyiségfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!